Volledig scherm
Diego Meerveld

Meerveld zet OJC op goede spoor

nacompetitieOp het eigen kunstgras is OJC Rosmalen de nacompetitie gestart met een zege. Zondaghoofdklasser Hoogeveen werd dankzij twee late goals van Diego Meerveld met 2-0 verslagen.

OJC-coach Mark Schenning had tegen de nummer twee van de zondag hoofdklasse A niet de beschikking over aanvoerder Wesley Meeuwsen (geschorst), Steef Nieuwendaal (verplichtingen met RKC Waalwijk), Jesse Dibbets en Kevin van Kempen (beiden op vakantie). Sam van Doremalen stond als gelegenheidsspits opgesteld, terwijl Vincent van Hoof samen met Glenn Schapendonk het centrum van de verdediging vormde.

OJC startte gretig en noteerde binnen een paar minuten al twee serieuze doelpogingen. Eerst werd Diego Meerveld gelanceerd op de rechtervleugel. Zijn voorzet bereikte Sam van Doremalen, wiens kopbal kracht en richting miste. Kort daarna schoot Meerveld na goed doorzetten van dichtbij op Hoogeveen-doelman Nick Borgman.

De gasten schrokken wakker en trokken op basis van passie en strijd langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. OJC had halverwege de eerste helft geluk dat Hoogeveen-spits Sadik Spijodic vlak voor Bart Tinus een taxatiefout maakte. In het laatste fase van de eerste helft kon OJC weer wat druk uitoefenen. Vlak voor rust veerde Sportpark De Groote Wielen op. Kay van den Boogaard leek in kansrijke positie de bal eerst nog te verspelen, maar draaide zich vervolgens knap vrij en zag zijn schot gekeerd worden. In de daaropvolgende rebound leek Sam van Doremalen wel te gaan scoren. maar ook zijn inzet werd ternauwernood gekeerd.

Paal

Zo’n tien minuten na rust kwam OJC met de schrik vrij. Na nonchalant verdedigen van Jelle Scholts kreeg Hoogeveen-middenvelder Bjorn Zwikker de bal voor zijn voeten. Vanaf een meter of twintig eindigde zijn schot de paal. In de tegenstoot mikte Diego Meerveld nèt naast. Halverwege de tweede helft bracht Schenning snelheidsduivel Zain Moghal voor de ietwat onzichtbare Kay van den Boogaard en mikte OJC wat meer op snelle uitbraken.

Vijf minuten voor tijd werd die tactische wissel beloond. Moghal sprintte zijn directe tegenstander eruit op rechts en had vervolgens alle tijd om een vrije man uit te zoeken. Dat werd Diego Meerveld, die hard en strak de bevrijdende openingstreffer op het bord schoot. Nog geen twee minuten later konden de handen van Meerveld opnieuw in de lucht. Na een corner kwam de bal pardoes voor de voeten van de spits en lag de 2-0 tegen de touwen. In de extra tijd had Meerveld zijn huzarenstukje helemaal compleet kunnen maken. Guus Habraken werd onderuit getrokken binnen de zestien meter en de bal ging terecht op de stip. Meerveld zag zijn inzet echter gestopt worden, waardoor een hattrick uitbleef.

OJC zal aankomende maandag dus met een goede uitgangspositie afreizen naar Hoogeveen. Om 14.00 trappen beide teams af voor de return.

OJC Rosmalen - Hoogeveen 2-0 (0-0). 84. Meerveld 1-0, 86. Diego Meerveld 2-0. Bijz. Meerveld (OJC Rosmalen) mist strafschop in 90e minuut.

OJC Rosmalen: Tinus; Van Gestel, Schapendonk, Van Hoof, Scholts; Theunisse (89. Lacquet), Van de Sande, Wijkmans; Van den Boogaard (64. Moghal), Van Doremalen (81. Habraken), Meerveld.