Volledig scherm
Mark Megens (DAW) rechts © copyright Frank van Engelen

Megens broertjes scoren beide hattrick namens DAW

Zondag 2hDe broertjes Mark en Corik Megens waren beiden in een bloedvorm tegen Volkel. De spelers van DAW maakten allebei een hattrick.

Volkel – DAW 1-6 (1-2). 19. Mark Megens 0-1, 23. Job van Oort 1-1, 29. Corik Megens 1-2, 54. Mark Megens 1-3, 60. Corik Megens 1-4, 70. Mark Megens 1-5, 86. Corik Megens 1-6.

,,De eerste helft was gelijkwaardig, maar na rust was DAW heer en meester”, was DAW-oefenmeester Rob van der Ven kordaat. ,,De broertjes Megens waren eindelijk weer eens lekker productief.”

Bijzonder was de rol van de gebroeders Megens. Beide jongens scoorden een hattrick tegen Volkel.

Berghem Sport – Helvoirt 5-1 (2-0). 26. Davy van de Leur 1-0, 40. Donny van Herpen 2-0 (P), 60.  Ingmar Torjuul 3-0 (ED), 64. Donny van Herpen 4-0, 65. Menno van Hattum 4-1, 89. Davy van de Leur 5-1.

,,Ondanks de uitslag hadden we het aan het begin even moeilijk”, stelde Berghem Sport-oefenmeester Willem van der Burgt nuchter. ,,Helvoirt leek nog een appeltje met ons te schillen te hebben na vorige week. Toen eenmaal het eerste doelpunt viel voetbalden we een stuk gemakkelijker.

Bijzonder was de rol van Davy van de Leur, die bij maar liefst drie doelpunten betrokken was. ,,Hij heeft de eerste helft van het seizoen voornamelijk in het tweede en in de beker gespeeld”, aldus Van der Burgt. ,,Vandaag heeft hij het erg goed gedaan. Hij speelt het liefst in de spits maar daar hebben we Donny natuurlijk al staan. Desalniettemin is hij man of the match.”

Jurgen Hamers van Helvoirt: ,,Het eerste kwartier speelden we best goed, maar daarna zakten we weg. Berghem Sport was ook doortastender in de duels.”

Bijzonderheid: Het was niet de wedstrijd van Ingmar Torjuul: hij veroorzaakte de strafschop, maakte een eigen doelpunt en kreeg twee keer geel.

Heeswijk – Real Lunet 1-0 (0-0). 70. Max Sluiter 1-0.

,,Ik raak een beetje gewend aan met 1-0 van Real Lunet winnen”, stelde Heeswijk-coach Stef Sijbers lachend. ,,Zij hadden vandaag meer balbezit, wat we ook toelieten. Door het lastig bespeelbare veld bij ons waren er weinig kansen over en weer, maar in de zeventigste minuut kon Max een bal vanaf de zijkant mooi binnenkoppen.”

Real Lunet-trainer Glenn Simon: ,,We hebben te veel kansen gemist.”

Prinses Irene – EVVC 0-0

,,Echt een wedstrijd om snel te vergeten”, oordeelde Prinses Irene-coach Erik Meulendijk. ,,Veel lange ballen vanuit EVVC, en als wij de bal hadden probeerden zij ook een lange bal bij ons te forceren. Dat lukte. Echt een gezapig potje met weinig niveau.”

EVVC-trainer Antwan van Rijn: ,,Het punt is oké, maar de uitvoering was slecht. In de eerste helft kreeg Pim van der Doelen twee grote kansen om te scoren.”

Bijzonderheid: Waar Gerwin van der Boom gisteren voor het eerst sinds lange tijd door een enkelblessure weer speelde, vreest Van Rijn dat hij Rob van Dijk voor langere tijd kwijt is. ,,Hij hoorde een knak in zijn knie”, aldus Van Rijn.

SVSSS - Emplina 3-1 (1-1). 2. Stefan Dekkers 1-0, 26. Vincent Lathouwers 1-1, 63. Stefan Dekkers 2-1, 65. Stefan Dekkers (pen.) 3-1.

Dankzij drie goals van Stefan Dekkers pakte SSS drie heel belangrijke punten. ,,In tegenstelling tot vorige week hebben vandaag wel erg goed samengewerkt”, zei SSS-trainer Cemal Yilmaz complimenteus.

Het meest bijzondere aan het duel waren de scrimmages voor het SSS-doel. ,,Daar kwamen we goed weg”, aldus Yilmaz. ,,De ballen kwamen op de paal, op de lat, werden geblokt of gepakt door onze keeper. Met kunst- en vliegwerk hielden we stand.”

Emplina-trainer William van Overbeek: ,,We speelden dominant en waren veel beter, maar we hadden te veel moeite om te scoren.”

Bijzonderheid: Emplina raakte twee keer de paal en viermaal werd een bal van Emplina van de doellijn gehaald. ,,We moeten scherper worden in de afronding. Ik mis soms het gif in het 16-metergebied”, aldus Van Overbeek.