Volledig scherm
Tilburg Sportweg Daniel Kuipers TSVV Merlijn © Beeld Werkt

Merlijn-coach Essed looft tegenstander: ‘Goed dat ze een elftal op de been wisten te brengen’

Vierde klasse C zaterdagMerlijn won dinsdagavond het inhaalduel met FC Bergen met 7-1. De ploeg uit Bergen op Zoom wist eerder geen elftal op de been te brengen, vandaar dat het duel later werd gespeeld. ,,Ze hadden zelfs spelers op de bank. Dat hebben ze toch goed gedaan”, loofde Merlijn-trainer Reggi Essed de zaterdagvierdeklasser.

Merlijn - FC Bergen 7-1 (3-1). 12. Robin Goense 1-0, 23. Jorik Maliepaard 2-0, 33 2-1 (pen.), 40. Hoogenberk 3-1, 47. Robin Goense 4-1, 65. Tom Boonen 5-1, 77. Moreno Hillenbrink 6-1, 85. Robin Goense 7-1. 

Moment van de wedstrijd: Robin Goense completeerde in de tweede helft zijn hattrick. ,,Robin speelde een geweldige wedstrijd. Dat mag gezegd worden”, vond Essed. Die Daniel Kuipers en Dirk Zwetsloot moest missen vanwege blessures. 

Hoogtepunt van de wedstrijd: Merlijn speelt nog twee wedstrijden dit seizoen. Zaterdag wacht opponent Oosterhout. Op 8 juni staat de finale voor de nacompetitie op het programma. Dat wordt tevens de laatste wedstrijd van de 65-jarige Essed als hoofdcoach. ,,Ik weet nog niet of ze een feestje voor me gaan bouwen”, moest Essed toegeven. De hoofdcoach gaat nog wel de trainingen van Merlijn verzorgen, maar wil het weekend liever vrijhouden.   

  1. Van sterallures geen sprake: topschutter Joeri Vugts blikt terug en blijft jeugdliefde Nemelaer trouw
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Van sterallu­res geen sprake: topschut­ter Joeri Vugts blikt terug en blijft jeugdlief­de Nemelaer trouw

    Met 29 goals, waarvan vijf hattricks, had Joeri Vugts (22) een groot aandeel in de knappe derde plek van Nemelaer in de eerste klasse C. De aanvaller was met name na de winterstop op stoom en kwam zelfs nog even dicht bij de prestigieuze BD Zilveren Schoen. Zijn goede spel viel ook op bij meerdere ploegen in hogere divisies, maar Vugts is vastbesloten: ,,Het is uitgesloten dat ik vertrek.”