Volledig scherm
BREDA, Pix4Profs-Ron Magielse vv merlijn promoveert ten koste van ifc naar de derde klasse. op het terein van vv baronie wordt met 2-1 gewonnen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Merlijn-trainer Reggi Essed (65) gaat met promotie naar derde klasse met pensioen

Nacompetitie derde klasseMerlijn heeft een geweldig jaar kunnen afsluiten met promotie naar de derde klasse. De studentenvereniging uit Tilburg promoveert nadat de finalewedstrijd in de nacompetitie werd gewonnen van IFC. Voor coach Reggi Essed is het al helemaal een speciaal promotieduel. De 65-jarige coach neemt met de promotie afscheid van het trainersvak.

Door een 2-1 overwinning op IFC is Merlijn zaterdag gepromoveerd naar de derde klasse. Op het veld van Baronie maakte Robin Groense de winnende goal uit een penalty namens de dolblije Tilburgse studenten.

De omstandigheden voor zo’n belangrijk finaleduel waren een beetje treurig. Tot onvrede van de weinige toeschouwers konden ze geen kop koffie krijgen, omdat de kantine van Baronie op slot was en plassen kon alleen in een groene container naast de kleedkamers. 

Kuipers is back

De flinke buien die over het sportpark raasden maakte de sfeer nog ermbarmelijker, maar het duel kende wel direct een mooie start. Merlijn-aanvaller Daniel Kuipers scoorde na een prachtige individuele actie, waarin hij een verdediger en en de keeper omspeelde, al na drie minuten 1-0. Hierna gaven de studenten van Merlijn echter niet thuis. IFC, dat streed tegen degradatie uit de derde klasse, kwam steeds beter in de wedstrijd en kort voor rust werd het 1-1 door Jip Kegge. Dit was een verdiende ruststand.

Na de rust golfde het spel op en neer. Voor beide doelen waren er kansen, maar het bleef lang 1-1, tot de 84ste minuut. Toen werd Robin Groense neergehaald en vanaf elf meter benutte hij zelf dit buitenkansje. Hierna bleef Merlijn knap overeind in de hectische slotfase, waardoor promotie een feit was. Coach Reggie Essed, die stopt als coach, was trots op zijn spelers. ,,De jongens verdienen dit echt”, zei de trotse coach, terwijl zijn spelers achter hem feestvierden. ,,Het is een geweldig team.”  De laatste keer dat Merlijn zich een derdeklasser mocht noemen was in 2013.