Volledig scherm
PVH Oss HVCH-speler Sjoerd Schobbers (links) geeft aanwijzingen aan clubgenoot Bram Wonders (rechts) tijdens de wedstrijd TOP-HVCH (zon 20-5) BD SPORT foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

Nacompetitie Zuid II op de schop: extra kansen voor HVCH, DAW, Berghem Sport, Ulysses en Festilent

De nacompetitie van district Zuid II is in de laatste fase nog op de schop gegaan. Doordat Jong De Graafschap uit de voetbalpiramide is gehaald komen er extra plaatsen vrij en dat is gunstig voor de ploegen die deze fase van de nacompetitie hebben gehaald.

De KNVB hield een loting over de districten en daarbij kwam Zuid II als meest gelukkig uit de koker. Clubs die de finaleronde van de nacompetitie in dit district hebben gehaald krijgen een extra kans om alsnog te promoveren of lijfsbehoud veilig te stellen. 

HVCH

Voor HVCH, dat zondag tegen Hoogland speelt om promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen, geldt dat er na een verliesbeurt in de buurt van Amersfoort op zondag 24 juni nog wordt gevoetbald tegen de verliezer van het duel Alcides-DEM. De winnaar van deze wedstrijd kan daardoor alsnog promoveren naar de hoofdklasse.

Prinses Irene

Prinses Irene kreeg donderdagochtend al helemaal een fijn bericht. Omdat er nog een ploeg moet promoveren uit de eerste klasse blijven er niet een maar twee plekjes over. Venlosche Boys en Prinses Irene kregen dus allebei een bericht dat er volgend seizoen in de eerste klasse wordt gespeeld. Fijn voor Prinses Irene, want de ploeg speelde nog nooit op zo'n hoog niveau.   

DAW en Berghem Sport

De winnaar van DAW-Berghem Sport promoveert zondag al naar de tweede klasse, maar ook voor de verliezer van dit finaleduel is er nog een kans om te promoveren. Op zondag 24 juni wordt er dan op neutraal terrein gespeeld tegen de verliezer van het duel tussen ALFA SPORT en Heksenberg. De winnaar hiervan speelt volgend seizoen in de tweede klasse.

Festilent en Ulysses

Voor Festilent of Ulysses is het een ander verhaal. Voor clubs die proberen te promoveren naar de derde klasse of zich hierin willen handhaven geldt een andere regel. De beste verliezende finalist mag zich volgend seizoen derdeklasser noemen. Daarbij wordt er gekeken naar de beste verliezende finalist van de wedstrijden Hellas-RKVVM, Born-RKVB, Helmondia-RKSVO en dus Ulysses-Festilent. Er wordt gekeken naar de ploeg met de beste drie resultaten na 90 minuten uit de nacompetitie. Verleningen en strafschoppenserie's worden hierbij niet meegenomen. 

Deze regeling gold ook voor de clubs die probeerden een plek in de vierde klasse te bemachtigen. Daaruit kwam vijfdeklasser Gassel als beste uit de bus en dus promoveerden zij - ondanks een 3-5 uitzege en 1-3 thuisnederlaag - naar de vierde klasse.