Volledig scherm
PREMIUM
Voor Eugène van der Heijden wacht morgen een pittige klus. Op bezoek bij kampioen DESK moet zijn ploeg Waspik degradatie naar de vierde klasse voorkomen. © Orange Pictures / Ron van Dijk

Nagelbijten in Waalwijk en omgeving op de laatste competitiedag: alle clubs in degradatienood

AMATEURVOETBALIn de afgelopen 34 jaar hebben de zondagamateurs in de gemeente Waalwijk nog nooit zo slecht gepresteerd. Allemaal verkeren ze in degradatienood. Een analyse.

Kees Klijn volgt het amateurvoetbal in de Langstraat al 34 jaar. In de laatste fase van de competitie meldt de verslaggever zich in de meeste bestuurskamers als de 2JS, Juichen en Janken, een variatie op de Nederlandstalige popgroep 3JS. Immers, clubs azen op prijzen of bijten nagels: de kans op degraderen is levensgroot.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.