Volledig scherm
Theo van Geffen op archiefbeeld

Nemelaer-trainer blijkt voorspellende gave te hebben: ‘Wij winnen nooit van Brabantia’

Zondag 1cNemelaer-coach Theo van Geffen zou prima de kermis op kunnen als waarzegger. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Brabantia voorspelde hij al een moeilijke middag. Die voorspelling kwam wederom uit. 

Brabantia - Nemelaer 2-0 (1-0). 16. 1-0, 64. Moreno Koenders 2-0. Rode kaart: 68. Gijs van Baast (Nemelaer).

Nemelaer-coach Theo van Geffen was op voorhand al op zijn hoede voor tegenstander Brabantia. ,,Wij winnen op de een of andere manier nooit van Brabantia”, verklaarde Van Geffen. In de praktijk bleek de oefenmeester wederom gelijk te hebben en daar baalde Van Geffen flink van. ,,Er zat echt meer in. Tot de zestien meter van Brabantia voetbalden we prima, maar het creëren van kansen lukte niet echt.”

Rhode - HVCH 0-0.

Rhode-spits Simon van de Wetering was halverwege de eerste helft met een schot tegen de binnenkant van de paal het dichtst bij een doelpunt. Uiteindelijk werd er dus niet gescoord. ,,Alles bij elkaar kan ik goed leven met dit resultaat. We kozen ervoor om wat meer het accent op de verdediging te leggen. In dat opzicht hebben we het goed gedaan, want we hielden de nul”, vertelde Rhode-coach John Meijs.

HVCH vergat tegen Rhode te scoren. ,,Nu spelen we niet meer mee om de periodetitel”, baalde trainer Roy de Haan, die vond dat de mannen uit Heesch verdienden te winnen. Zijn team raakte nog wel de lat en de paal op bezoek bij de eersteklasser uit Sint-Oedenrode.

Goed nieuws was er uit de ziekenboeg. Roy Vissers keerde terug. De middenvelder kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een hamstringblessure, maar maakte tegen Rhode de negentig minuten vol.

Erp - sc ‘t Zand 1-3 (1-2). 6. Steven van Riel 0-1, 29. 1-1, 43. Michele Tafuni 1-2, 65. Michele Tafuni 1-3.

De Tilburgers sleepten de zege op bezoek bij Erp geconcentreerd uit het vuur. ,,Het was een lastige wedstrijd maar mijn spelers hebben 90 minuten lang goed gevoetbald. Dat compliment heb ik hen ook gegeven”, aldus ‘t Zand-trainer Jan de Hoon.

Het meest bijzondere aan het duel was het uitvallen Noureddine Sellami met een op het oog vervelende enkelblessure. ,,Hij werd onderzocht in het ziekenhuis”, rondde De Hoon af. ,,Zijn enkelbanden zijn opgerekt.”

Erp verloor met 1-3 van sc ‘t Zand en dat had op basis van de eerste helft niet gehoeven. Tenminste, dat vond aanvaller Ruud Delisse. ,,Het was voor rust een gelijkopgaande wedstrijd. Bij hun vielen de ballen goed en bij ons niet. “ In de tweede helft ging het verder mis met de dorpsclub. Emiel van der Sanden had in de eerste helft al wel gescoord en deed dat vlak voor tijd weer. Hij werd alleen afgevlagd voor buitenspel.

Bijzonder was de rode kaart voor Luuk van der Steen van Erp. Volgens de scheidsrechter had de dader een elleboog gegeven, volgens de spelers van Erp was dat niet zo.

TOP - Alverna 2-2 (1-1). 2. Bart Schiks 0-1, 20. Stan van Dolleweerd 1-1, 72. Johny Dobson 1-2, 80. Aram Pusters 2-2.

TOP speelde in een vermakelijke wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Alverna. ,,Beide trainers vonden dat de tegenstander de beste ploeg was waartegen ze tot nu toe hebben gespeeld”, zei TOP-trainer Bas Gösgens. ,,Dit was wel een terechte uitslag. “ Stan van Dolleweerd maakte het eerste doelpunt voor de Ossenaren. Hij deed dat na een vrije trap. Aram Pusters zetten tien minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord.

Gösgens vond Sam van Veldhoven opvallen. ,,Hij is pas achttien jaar, maar speelt als centrale verdediger al het hele seizoen goed”, zei hij. ,,Eerst als linksback, nu als centrale verdediger. Je vraagt je misschien of hij nu hij zo jong is mee kan komen op dit niveau. Dat kan hij zeker. “