Volledig scherm
© Beeld werkt

Nevelo en Blauw Wit'81 wisselen van poule; komend seizoen Oisterwijkse derby

Nevelo en RKSV Oisterwijk spelen dit seizoen tegen elkaar in de vierde klasse D. De KNVB honoreerde het verzoek van het Oisterwijkse Nevelo en Blauw Wit'81 uit de Moer om te wisselen van poule.

Het definitieve programma van de competitie lag al vast, maar beide clubs dienden een verzoek in. In eerste instantie waren Nevelo en Oisterwijk juist uit elkaar gehaald, vanwege de op handen zijnde fusie tussen Nevelo, Oisterwijk en Taxandria (uitkomend in de derde klasse). ,,Maar omdat daar nog niets concreets was en het verzoek van de clubs er lag, hebben we dat toch toegekend", aldus een persvoorlichtster van de KNVB.

Dichterbij

Nevelo-voorzitter Marc Damen is er blij mee. ,,Wij waren ingedeeld in een poule met allemaal clubs richting Breda. Dat is ver reizen voor onze toeschouwers en dus wilden we graag dichterbij voetballen." Ook voor Blauw Wit was dat de reden het verzoek in te dienen, zij spelen dit seizoen dus in de vierde klasse C. ,,Wij wilden ook graag in onze eigen regio spelen", aldus voorzitter Peter Jansen. ,,Dat is voor onze fans wel zo fijn."

'Geen trucje'

Damen snapt dat andere clubs wellicht denken dat de Oisterwijkse clubs nu zo veel met elkaar hebben, dat ze elkaar misschien wel gaan helpen. Ook met het oog op het feit dat de fusieclub instroomt op het niveau van de laagstspelende club. Dan wil je niet dat een van de teams nog naar de vijfde klasse degradeert. ,,Maar dat is écht niet zo", vertelt hij. ,,Die fusie duurt nog zeker twee seizoenen, dus dat speelt nu nog helemaal niet. Dit was geen raar trucje of iets dergelijks, maar gewoon omdat we tegen clubs wilden voetballen die dichterbij liggen."