Niek van Zutphen is sinds dit seizoen
Volledig scherm
PREMIUM
Niek van Zutphen is sinds dit seizoen © BD / Peter van Huijkelom

Niek van Zutphen (24) na overwinnen lymfeklierkanker terug onder de lat bij VOW: ‘De wereld stortte echt even in’

AMATEURVOETBALTweeëntwintig jaar oud was Niek van Zutphen toen hij gediagnosticeerd werd met lymfeklierkanker. Het zette zijn leven op zijn kop. Inmiddels is de doelman van VOW schoon verklaard en begin dit seizoen keerde hij terug tussen de palen op het veld in Zijtaart.

In april 2018 bezocht Niek van Zutphen onwetend zijn huisarts. Hij voelde zich niet lekker. ,,Ik had last van buikpijn dus ging ik langs de dokter. Vervolgens werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar is een scan van mijn buik gemaakt. Eerst werd gedacht aan een blindedarmontsteking. Dus die is verwijderd. Op de scan was ook nog wat anders te zien. Dat is na de operatie ook onderzocht. Toen bleek het lymfeklierkanker te zijn.”

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.