Volledig scherm
19-05-2019: Voetbal: Nijnsel v Nulandia: NijnselL-R Nijnsel viert de goal van Nick Dortmans of NijnselVierde Klasse I © Orange Pictures

Nijnsel pakt kampioenschap en keert na een jaar alweer terug in de derde klasse

Vierde klasse IDe voetballers van Nijnsel zijn zondagmiddag op eigen veld kampioen geworden. Thuis wist de ploeg van Tim de Wert met 2-1 te winnen.

Natuurlijk was het Stefan Hulsen die de kampioen op voorsprong bracht. Hulsen maakte in de 29ste minuut de openingstreffer en zorgde met zijn 26ste doelpunt van het seizoen bijna de helft van alle goals van de blauw-gelen. Vijf minuten later was het Tom van de Ven die voor Nulandia wat terugdeed: 1-1. Nick Dortmans maakte vlak na rust de 2-1. 

Vorig seizoen degradeerde Nijnsel nog uit de derde klasse, waar het drie seizoen in actief was. Maar na een jaar in de vierde klasse bleek de ploeg toch te goed voor dat niveau.

Nijnsel - Nulandia 2-1 (1-1). 29. Stefan Hulsen 1-0, 31. Tom van de Ven 1-1, 75. Nick Dortmans 2-1.

Moment van de wedstrijd: Nijnsel speelde een ietwat gezapige kampioenswedstrijd voor eigen publiek. Invaller Nick Dortmans maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde, door van dichtbij de 2-1 aan te tekenen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Nijnsel keert na een afwezigheid van slechts één seizoen weer terug naar de derde klasse. ,,We hebben vanaf december vorig jaar tot en met vandaag een serie neergezet van veertien zeges op rij. Dat is de basis geweest voor deze titel”, aldus Nijnsel-coach Tim de Wert. 

Overige wedstrijden: 

SDDL – DVG 2-3 (1-0). 15. 1-0, 50. Daan Voets 1-1 (pen), 60. Bas van Houtum 2-1, 65. 2-2, 69. Sander van de Ven 2-3.

Moment van de wedstrijd: ,,Het was een vervelende wedstrijd: de scheidsrechter floot warrig en dat zorgde voor veel irritatie”, liet DVG-trainer Hans Lathouwers weten.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Met een knappe lob over de keeper besliste Sander van de Ven het duel. Daarna werd de wedstrijd korte tijd stilgelegd vanwege het noodweer. Door deze overwinning heeft DVG zich verzekerd van de tweede periode, die het overneemt van kersvers kampioen Nijnsel.

Boskant – Vorstenbossche Boys 4-1 (3-0). 15. Rens van de Wijdeven 1-0, 30. Glenn van de Heijden 2-0, 40. Brett Veldkamp 3-0, 60. Noud Donkers 3-1, 75. Emiel van de Elsen 4-1.

Moment van de wedstrijd: ,,Na de 3-0 wisten we dat de wedstrijd beslist was”, vertelde Boskant-trainer Mayk van Driel. Voor de bezoekers uit Vorstenbosch was de treffer van Noud Donkers na een dik uur spelen wel een beloning. In de rust gooide trainer Ruud Fleskens de boel een beetje om, omdat hij niet tevreden was. ,,We gaven de 1-0 en de 2-0 vrij eenvoudig weg,” aldus Fleskens. ,,In de tweede helft hebben we het anders geprobeerd en kregen we ook wel meer kansen. Helaas valt eerst de 3-0 voordat wij kunnen scoren.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks de gemiste penalty van Roy van de Linden in de tweede helft heeft Boskant met deze overwinning zich verzekerd dat de club ook volgend seizoen in de vierde klasse uitkomt.

NLC’03 – Boxtel 1-1 (0-0). 46. Stefan Persoons 0-1 (pen), 82. Wouter Bijl  1-1.

Moment van de wedstrijd: ,,Beide teams zijn al veilig en dat was op het veld te zien”, vond Boxtel-trainer Ronald Boudewijn.

In de tweede helft kreeg Boxtel direct na de aftrap een penalty toegekend van de scheidsrechter. Doordat deze wordt benut door de bezoekers, lukt het NLC eigenlijk niet meer om er een goede wedstrijd van te maken. In het laatste kwartier gooit de thuisploeg wel nog alles op de aanval, wat resulteerde in een gelijkmaker van Wouter Bijl.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De scheidsrechter floot in de 89ste minuut af. ,,Wij vonden het wel prima, maar NLC’03 ging voor de winst en wilde langer doorspelen”, aldus Boudewijn.

Door de goal van Bijl is NLC nu vijf duels op rij ongeslagen. Na het verlies (2-0) tegen Nijnsel op 14 april heeft de ploeg van trainer Rene van der Putten geen nederlaag meer geleden.  

Cito – Herpinia 2-6 (2-3): 16. Luuk van Zuijlen (0-1), 22. Nick Arts (0-2), 28. Nick Arts (0-3), 35.  (1-3), 37. (2-3), 51. Nick Arts (2-4), 76. Mark van der Velden (2-5), 90. Luuk Rosmalen (2-6).

Moment van de wedstrijd: Nadat Cito de 3-0 achterstand terugbracht tot ‘slechts’ 3-2 moet Herpinia billen knijpen. De thuisploeg schoot namelijk nog twee keer tegen de lat, maar de gelijkmaker vloog er niet in. Cito-coach Yavuz Demerci: ,,We wilden in de tweede helft op dezelfde manier doorgaan, maar dan krijg je al snel de 2-4 tegen. Tsja, dan is de wedstrijd eigenlijk gespeeld.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Die 2-4 was op verschillende manieren noemenswaardig. Op de eerste plek was het de hattrick van Nick Arts, speler van de A1 die vandaag zijn opwachting mocht maken bij Herpinia. Ten tweede was het bijna een wereldgoal van Luuk van Zuijlen: Van Zuijlen nam namelijk een vrije trap vanuit de middencirkel en schoot hem, net zoals Bryan Smeets van TOP Oss, direct op doel. Via de binnenkant van de paal kwam de bal bij Arts, die de bal alleen maar hoefde in te tikken.

Avesteyn – SCMH 2-2 (1-0): 43. Thieu Addink (1-0), 61. Bob van de Bergh (1-1), 68. Dries Heerkens (2-1), 88. Sebas Mesa (2-2).

Moment van de wedstrijd: De treffer van SCMH-linksback Sebas Mesa betekende dat de ploeg uit Mariaheide met een punt huiswaarts kon keren, ondanks het geklungel bij de 2-1 van Avesteyn. Avesteyn-coach Hugo van de Sande dacht overigens dat de treffer een eigen doelpunt was van een van zijn spelers.

Bijzonderheid van de wedstrijd: In de tweede helft werd er niet alleen van kant gewisseld, maar ook van sport. Van de Sande: ,,Door de regenval is het duel ook enkele keren stilgelegd, maar niemand had zin om dinsdag terug te komen voor dit duel uit te spelen. Het werd dus een echt waterballet hier.”

Ravenstein – WEC 2-4. 10. Yoeri Verbakel 0-1, 20. Jelle Stegeman 1-1, 47. Luuk Vorstenbossch 1-2, 63. Yoeri Verbakel 1-3, 70. Steef Rovers 1-4, 75. Jelle Stegeman 2-4.

Moment van de wedstrijd: Voor Ravenstein kwamen beide treffers op de naam van Jelle Stegeman, die een kwartier voor tijd de 2-4 binnenschoot. Ravenstein-coach Lars van Kan: ,,Mijn spelers zijn toch blijven door voetballen, omdat wij vorige week ook in de laatste vijf minuten nog een gelijkspel eruit sleepten. Helaas heeft het deze keer niet zo mogen zijn.”

,,Na de tweede treffer van Yoeri Verbakel was de wedstrijd beslist”, zag WEC-interimtrainer Johan van Osch.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd, ondanks de twee tegentreffers”, aldus Van Osch.

Doordat Herpinia op bezoek bij Cito wel wist te winnen, is Ravenstein vandaag officieel gedegradeerd uit deze klasse. Trainer Van Kan: ,,We zijn dan wel gedegradeerd, maar ik ben enorm trots op dit team waar ik echt fantastisch mee heb gewerkt dit seizoen.”