Volledig scherm
Nivo Sparta is kampioen geworden. © Orange Pictures

Nivo Sparta pakt dankzij gelijkspel tegen Zwaluwe titel in tweede klasse

zondag 2FNivo Sparta is zaterdagmiddag kampioen geworden in de tweede klasse F. De Zaltbommelse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Zwaluwe en dat was genoeg voor de kampioenschap.

De Zaltbommelnaren wisten in de eerste helft niet te scoren ondanks dat er enorm veel kansen kreeg. Tegen de verhoudingen in kwam Zwaluwe na 55 minuten op voorsprong via Wouter de Laat. In de 73ste minuut was het Willem Looijen die voor Nivo Sparta de bevrijdende gelijkmaker maakte. Genoeg om terug te keren in de eerste klasse. Daar kwam het in 2013-2014 voor het laatst op uit.

Heukelum - Altena 2-5 (1-3). 20. Tristan van Noorloos 0-1, 30. Patrick Zwart 0-2, 39. Nick van Wanrooij 0-3, 45. 1-3, 64. 2-3, 80. Jens Schouten 2-4, 87. Patrick Zwart 2-5.

Moment van de wedstrijd: De euforie na het duel, toen Altena hoorde dat Nivo Sparta niet had gewonnen van Zwaluwe. Daardoor pakte de kampioen niet de derde periode. Die gaat naar Altena.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Voor de rust had Altena weinig moeite met Heukelum, erna werd het nog even spannend. Eenmaal wakker geschud werd een ruime zege geboekt.

Drechtstreek - Wilhelmina’26 0-3 (0-1). 6. Samuel Hartgers 0-1, 62 Gerbrand Vos 0-2, 77. Samuel Hartgers 0-3.

Moment van de wedstrijd: De doelpunten van Samuel Hartgers. De aanvaller was dit seizoen heel doeltreffend, hij scoorde zeventien keer.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We zijn dik tevreden over het seizoen”, zegt Wilhelmina-trainer Marcel van Helmond. ,,Wat ook mooi is: sommige spelers zijn gegroeid.”

NOAD’32 – Papendrecht 0-4 (0-1). 35. 0-1, 50. 0-2, 64. Sven van der Net 0-3, 72. 0-4.

Moment van de wedstrijd: NOAD’32 nam zaterdagmiddag afscheid van John Pootjes, Rik Bouman en Yannick Schuurmans.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben getracht om onze sportieve plicht te vervullen tegen Papendrecht dat nog een kans had om kampioen te worden”, vertelt trainer Rob van Loon. ,,Dat is niet gelukt.”

Woudrichem – Pelikaan 2-1 (1-1). 0-1, Tim Saaman 1-1, Yoeri Duyzer 2-1.

Moment van de wedstrijd: Het doelpunt van Yoeri Duyzer. Door de overwinning hield Woudrichem de vierde plaats vast, anders zou die naar Roda Boys/Bommelerwaard zijn gegaan. Bij een zege van Nivo Sparta zou plek vier in aanmerking komen voor een plaats in de nacompetitie. De nacompetitie loopt Woudrichem nu mis.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Nivo Sparta had tegen Zwaluwe genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Dat gebeurde ook. Maar Nivo had moeten winnen om Woudrichem in de nacompetitie te wurmen. Woudrichem-trainer Piet Saaman kon er niet mee zitten. ,,We zijn vierde geworden. Daar mogen we trots op zijn.”

Roda Boys/Bommelerwaard - EBOH 3-0 (2-0). 28. Sjors Maas 1-0, 41. Jordi de Wit 2-0, 80. Nick Linnenbank 3-0.

Moment van de wedstrijd: ,,We wilden gaan voor een prijs”, zegt Roda-trainer Frank Brands. ,,Dat is er niet van gekomen, dus is het een teleurstellend seizoen geworden.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het was een dik verdiende overwinning voor Roda Boys, dat meer kansen kreeg om de score uit te bouwen.