Volledig scherm
Archieffoto Nivo Sparta. © copyright Frank van Engelen

Nivo Sparta strikt in Niels Blom en Bert Ruijsch nieuw trainersduo

Niels Blom en Bert Ruijsch vormen vanaf komend seizoen samen het nieuwe trainersduo van Nivo Sparta. Het duo vervangt Theo de Boon, die aan het einde van dit seizoen vertrekt.

Blom is op dit moment trainer van het tweede elftal van de Zaltbommelse eersteklasser, spelend op zaterdag. Daarnaast was hij jarenlang speler van de ploeg. Ruijsch gaat zijn trainerschap combineren met zijn werkzaamheden bij FC Den Bosch. Daar is hij manager voetbalzaken.

Nivo Sparta-trainer Theo de Boon gaat vanaf het nieuwe seizoen aan de slag als hoofdtrainer van eersteklasser Montfoort SV’19. De 50-jarige Boon en Nivo Sparta kwamen onlangs overeen het contract niet te verlengen. De Boon was eerder trainer van Sleeuwijk, TOGR, Nieuw Lekkerland en Capelle.

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.