Volledig scherm
Archiefbeeld Noud Donkers van Vorstenbossche Boys. © Peter van Huijkelom

NLC'03 rouwt na noodlottig ongeluk speelster, Vorstenbossche Boys verrast vriend en vijand

vierde klasse HNa de wedstrijd tegen FC De Rakt had niemand het over de uitslag of het spel van de thuisploeg. Vlak na het eindsignaal kwam het nieuws over het noodlottige ongeluk van een speelster van het tweede binnen op de club uit Lith. 

NLC'03 - FC De Rakt 0-0.

De wedstrijd van NLC'03 stond allesbehalve in het teken van voetbal. Ze kregen vlak na het eindsignaal te horen dat een zeer gewaardeerd lid van de club, een speelster van het tweede dameselftal, was overleden. ,,Het gaat vandaag niet om voetbal. Iedereen kende haar binnen de club. We hebben het er ontzettend zwaar mee”, aldus trainer Rene van der Putten. Volgens Joop van Lanen, leider van FC De Rakt, was het gelijkspel uiteindelijk wel terecht. ,,We zijn tevreden met een punt.”

Vorstenbossche Boys - WEC 4-1(1-0) 27. J. Van Kessel 1-0, 57. Verbakel 1-1 (pen.), 62. Luuk van Kessel 2-1, 69. Luuk van Kessel 3-1, 90. Luuk van Kessel 4-1.

,,Verdiend gewonnen? Als je met 4-1 wint, denk ik het wel”, aldus een tevreden Ruud Fleskens, trainer van Vorstenbossche boys. WEC-trainer Bas van de Veerdonk: ,,Na de penalty zochten we te fanatiek naar doelpunten.”

Nulandia - VOW 8-1 (4-0). 2. R. Korsten 1-0, 5. Van de Ven 2-0, 15. G. Korsten 3-0 (pen), 40. Van Santvoort 4-0, 59. Van de Doelen 5-0, 63. 5-1, 67. Van de Sangen 6-1, 78. Van de Doelen 7-1, 87. Van de Ven 8-1. 

Nulandia-trainer Koen Wissing: ,,Na rust heb ik spelers gewisseld om ze te sparen voor de topper van volgende week tegen WEC.” ,,Nulandia was vandaag op alle fronten twee klassen beter”, concludeerde VOW-trainer Jordy van Boxtel

RKKSV - FC Schadewijk 1-2 (1-0). 10. Deckers 1-0, 75. Ettahouri 1-1, 85. Dua 1-2. Bijzonderheid: 30. Veldman (RKKSV) stopt een strafschop. 

RKKSV-trainer Bertie van Balsfoort: ,,We hadden vandaag een goed plan. Dit verlies is dan ook onterecht.” ,,We stonden in de rust nog achter, maar we hebben geen moment het idee gehad dat we gingen verliezen. We waren vandaag heer en meester”, stelt Dicky van den Acker assistent van FC Schadewijk.

Maliskamp - Cito 3-1 (0-0). 46. De Becker 1-0, 57. Van Meurs 2-0, 85. 2-1, 88. Van Meurs 3-1. Rood: 50. en 80. (beiden Cito, 2x geel). 

Maliskamp-trainer Koos Meesters: ,,We hebben vandaag slecht gevoetbald.” Cito-trainer Yavuz Demirci: ,,We speelden een tijdje met negen man, door twee rode kaarten, dan is het bijna onmogelijk om nog te winnen.”

SCMH - Festilent 0-3(0-1) 20. Cuppen 0-1, 70. Cuppen 0-2, 90. Van de Heuvel 0-3.

 ,,Wij hadden vandaag meer balbezit, maar Festilent was dodelijk op de counter”, aldus SCMH-leider Patrick van der Burgt. ,,We hebben vandaag verdiend gewonnen en hadden zelfs al met de rust verder voor moeten staan”, zei Michiel Kuijpers van Festilent na afloop.

Avesteyn - FC Uden 0-0. 

Avesteyn-trainers Hugo van de Sande was zwaar teleurgesteld na afloop. ,,We moeten met de rust gewoon al 4-0 voor staan. We maakte onze kansen niet af en uiteindelijk moet je blij zijn dat je hem niet verliest.” Eugene Marijnessen, trainer van FC Uden: ,,De eerste helft was voor Avesteyn, de tweede helft voor ons. Een gelijkspel was terecht.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement