Volledig scherm
NLC’03 – Ulysses © BD / Peter van Huijkelom

NLC’03 wint derby van Ulysses door ‘magische’ parkeerplaats

Zondag 4eNLC’03 heeft zondag de derby tegen Ulysses gewonnen. Volgens NLC-speler Wouter Bijl had de parkeerplaats op het sportpark een grote aanwinst in de zege.

NLC’03 – Ulysses 1-0 (0-0). 72. Mitchell van Boxtel 1-0

,,Over de hele wedstrijd gezien vond ik ons de betere partij. In de tweede helft spelen wij altijd richting de parkeerplaats. Dan kunnen we de tegenstanders letterlijk het sportpark afspelen. Toch is het lang geleden dat wij Ulysses getroffen hebben. Wij promoveerden op een geven moment en zij bleven toen hangen. Dus verloren we ze elkaar een beetje uit het oog. Maar leuk om weer eens tegen hen te voetballen”, aldus NLC-speler Wouter Bijl.

NLC maakte in de tweede helft goed gebruik van de krachtige wind. Doelman Thomas Fransen trapte met enige regelmaat de bal de diepte in en mocht bijna een assist noteren. Een lange bal belandde tussen twee Ulysses-verdedigers waardoor Stan Koenders ermee vandoor kon gaan. Hij liep recht op de keeper af maar faalde in de afronding.

Een verdiende winst voor NLC, zo betitelden beide kampen de wedstrijd van vanmiddag. Het enige waarover winnend coach René van der Putten klaagde, was het uitblijven van meer doelpunten van zijn team. ,,Er gingen nog grote kansen voorlangs of tegen het ijzerwerk. Dat moet nog wat beter.”

Anne Duis, Coach van Ulysses, had iets meer te klagen. Voornamelijk over het verschil van zijn ploeg ten opzichte van afgelopen week. Duis: ,,Er was vanmiddag amper druk op de bal en als we de bal hadden, hadden we die niet lang. We zijn nog altijd zoekende naar de beste formatie. Deze jongens kunnen goed voetballen, maar ik krijg het nog niet eruit.”

Buren-Cito 2-2 (1-2). 7. Armin Alibasic 0-1, 24. 1-1, 25. Furkan Guler 1-2, 90+5. 2-2. Na afloop rode (tweede gele) kaart voor Eyup Cabael (Cito).

Cito kwam vanmiddag al vroeg op voorsprong tegen Buren. In de zevende minuut was het Armin Alibasic die de Ossenaren naar 0-1 schoot. Een kleine twintig minuten later kwam de thuisploeg langszij uit een corner na een fout van Cito-doelman Eyup Cabael. Nog geen volle minuut later werd die fout alweer goed gemaakt. Furkan Guler schoot Cito naar 1-2. Diep in blessuretijd van de tweede helft viel de volgende treffer, ten nadele van Cito. Buren profiteerde van een terecht gegeven penalty nadat Cabael een speler schepte in plaats van de bal; die strafschop resulteerde in een 2-2 eindstand.

Pas na de wedstrijd escaleerde het een beetje. Ibi Cabael, assistent-coach Cito: ,,Onze doelman ging na afloop naar de scheids toe en sprak hem aan op zijn gedrag. Hij vond dat de arbiter racistisch overkwam. Toen kreeg hij daarvoor een rode kaart.” In de wedstrijd vroeg arbiter Adrianus van Doesburg om de grensrechter van Cito te wisselen, omdat hij te partijdig was. Van Doesburg: ,,Hij vlagde te vaak voor buitenspel. Toen ben ik daar extra op gaan letten en zag ik dat het twee keer niet klopte. Ik heb toen gevraagd of hij weg wilde gaan en dat viel niet goed bij Cito. Na afloop van de wedstrijd kwam hun doelman (Eyup Cabael, red.) naar mij toe en beledigde mij. Ik zou een racist en een klootzak zijn. Daar ben ik niet van gediend. Ik heb hem toen zijn tweede gele kaart gegeven. De mensen van Cito zijn boos op mij, maar ze moeten boos op zichzelf zijn omdat ze hun eigen kansen niet afmaken.”

Herpinia-SCR 6-0 (1-0). 45. Nik Arts 1-0, 53. Rowdy Megens 2-0, 58. Beau van Dieten 3-0, 77. Rowdy Megens 4-0, 81. Niek Thijssen 5-0, 88. Niek Thijssen 6-0.

In de eerste helft van het duel tussen Herpinia en SCR gebeurde niet veel noemenswaardig. Het was een gezapig duel en beide ploegen speelden een beetje terughoudend. Kort voor rust was het Herpinia dat toch op voorsprong kwam. Bennie Kuijpers, clubman van de thuisploeg: ,,SCR verspeelde de bal in de achterhoede. Na een prachtige steekpass scoorde Nik Arts oog in oog met de doelman de 1-0.”

Na rust was het niveau van de wedstrijd hoger. Zo’n tien minuten na rust leek SCR op 1-1 te komen, maar een poging vanaf de vijfmeterlijn ging er niet in door dat keeper Julien van Hintum er een corner van maakte. Daaruit kon Herpinia counteren en stond het via Rowdy Megens op 2-0. Door treffers van Beau van Dieten, nogmaals Megens en Niek Thijssen (2) werd het een zesklapper van Herpinia.

SSA Vesta-RKTVC 1-1 (1-0). 44. Jacques de Vocht 1-0, 55. Rood: Rob Megens (Vesta), 59. 1-1.

Vesta heeft vanmiddag zijn eerste punt gepakt van dit seizoen. Net voor rust scoorde Jacques de Vocht de openingstreffer van het duel. Tien minuten na rust was de euforie alweer weg. Rob Megens kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest het veld verlaten met rood. Vesta-coach Mark Strik: ,,RKTVC had sowieso al veel balbezit en druk, dan weet je dat het met tien man erg lastig wordt. Vier minuten later lag de bal voor hun al in het mandje.”

Strik: ,,Het is wel heel fijn dat we nu ons eerste punt hebben gepakt. En het is extra fijn dat we dat punt pakken tegen RKTVC, een ploeg die het goed doet dit seizoen.”

MEC’07 - Alem 2-3 (0-2). 21. Kevin Broekmeulen 0-1, 38. Kevin Broekmeulen 0-2, 55. Mats Steenbekkers 0-3.

Alem hield MEC in de wedstrijd door niet verder uit te lopen. ,,Dat was helemaal niet nodig”, aldus Alem-leider Ton Steenbekkers. ,,We hebben terecht gewonnen maar hadden het niet zover moeten laten komen.”

Het bijzondere aan de wedstrijd was de slotfase. Beide ploegen kregen kansen, maar aan de 2-3 score veranderde niets. ,,Als zij 2-3 maken, wordt het nog een zenuwachtige bedoening. 0-3 zou een prima uitslag zijn geweest”, besloot Steenbekkers.

Maliskamp - Jan van Arckel 5-1 (2-1). 14. Lauran de Bekker 1-0, 20. Dennis van Heusden 1-1, 33. Günther van Meurs 2-1, 68. Ron van Boxtel 3-1, 77. Sonny Cayaux 4-1, 88. Daut Selmani 5-1. Bijz.: 82. Kevin Schreuder (Jan van Arckel) mist penalty.

Ondanks de uitslag ging de wedstrijd gelijk op. ,,Wij waren effectiever voor de goal dan zij”, zei Maliskamp-trainer Willem van den Berg. ,,Wij grepen Jan van Arckel figuurlijk niet bij de keel en lieten hen daarom in de wedstrijd. Zij bleven voetballen en dat is iets positiefs dat ook wel eens gezegd mag worden.” Hier was Arckel-trainer Marco van Loon het mee eens. ,,We hebben aardig gespeeld. 5-1 is geflatteerd maar het staat er wel. Wij moeten efficiënter met onze kansen omgaan en slimmer worden in ons spel”, aldus Van Loon.

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was de gemiste penalty van Schreuder. ,,Hij scoorde de rebound, maar die keurde de scheidsrechter af”, zei Van Loon. ,,Dat was raar, want de bal ging via de Maliskamp-keeper tegen de paal voordat het leer weer voor Kevin’s voeten kwam. Dat mag gewoon, maar de arbiter zag niet dat de Maliskamp-keeper hem nog raakte. Een blundertje, maar geen doorslaggevende.”