Volledig scherm
NOAD archief © Hans Roest

NOAD’32 degradeert uit tweede klasse

zaterdag 2FBij NOAD’32 hadden ze vanmiddag even de hoop dat ze degradatie nog even konden uitstellen, maar op bezoek bij Wilhelmina’26 kon een voorsprong niet worden vastgehouden. Er werd met 4-2 verloren.

Wilhelmina’26 - NOAD’32 4-2 (2-1). 10. Mathijs Fitters 0-1, 29. Robert Bouman 1-1, 42. Robert Bouman 2-1, 55. Christiaan van der Velden 3-1, 61. Gerbrand Vos 4-1, 74. Soufiane Bakkali 4-2.

Moment van de wedstrijd: De openingstreffer van Mathijs Fitters. ,,Toen hadden we nog het geloof dat we degradatie uit konden stellen”, zei NOAD-aanvaller Mathijs Fitters. ,,Maar zoals zo dikwijls dit seizoen vielen we flink terug. Daar heeft Wilhelmina’26 goed van geprofiteerd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na één seizoen in de tweede klasse degradeert NOAD’32 naar de derde klasse. Dus stond er niet voor niets een degradatiespook op het dak van de bestuurskamer. Wilhelmina’26 heeft nog een minieme kans op de nacompetitie voor promotie. Koploper Nivo Sparta moet de laatste periode pakken en Wilhelmina’26 moet Woudrichem en Roda Boys passeren op de ranglijst.

Altena - Woudrichem 2-1 (0-1). 30. Tim Saaman 0-1, 74. 1-1, 86. Tristan van Noorloos 2-1.

Moment van de wedstrijd: ,,Voor de rust waren wij beter, erna Altena”, zag Piet Saaman, trainer van Woudrichem. ,,Een gelijkspel had de verhoudingen wat beter weergegeven.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Woudrichem maakt nog een kans op de nacompetitie. Dan moet Nivo Sparta komende zaterdag periodekampioen worden. Plaats vier geeft dan recht op het toetje. Woudrichem moet dan wel concurrenten Roda Boys/Bommelerwaard en Wilhelmina’26 achter zich laten. Ook Altena heeft nog kans, maar dan moet het ten koste van Nivo Sparta de laatste periodetitel pakken.

Pelikaan - Roda Boys/Bommelerwaard 2-0 (1-0). 18. Rowdy Nossent 1-0, 81. Jelle Dekker 2-0.

Moment van de wedstrijd: ,,De instelling was goed, er is hard gewerkt”, vond Roda-trainer Frank Brands. ,,Maar in de voorhoede hadden we te weinig stootkracht.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Roda Boys/Bommelerwaard kan nog de nacompetitie halen, maar dan moet koploper Nivo Sparta komende zaterdag tegen Zwaluwe periodekampioen worden. Daarnaast moet Woudrichem punten verspelen tegen Pelikaan.

EBOH - Nivo Sparta 2-3 (2-0). 28. Martin Calmera 1-0, 32. Reggie de Windt 2-0, 52. Frenkie Schaap 2-1, 59. Willem Looijen 2-2, 77. Willem Looijen 2-3.

Moment van de wedstrijd: ,,Voor rust kwamen we niet vanaf de zijkanten dat deden we gelukkig na rust wel. En dan blijkt opnieuw dat Willem Looijen een fenomeen is. Gebleken is ook dat er heel veel karakter in de ploeg zit”, was Nivo Sparta-trainer Theo de Boon na afloop een gelukkig man.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de zege blijft Nivo Sparta de titelkansen in eigen hand houden. De Boon: ,,Dit gaan en mogen we niet meer weggeven. Zaterdag tegen Zwaluwe moeten we het af gaan maken.” Zijn ploeg heeft twee punten voorsprong op Papendrecht en Pelikaan.