Volledig scherm
Sherwin Fraser (NOAD, links) is als eerste bij de bal. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

NOAD boekt tegen Hilvaria eerste competitiezege

TILBURG - De eerste zege leverde NOAD zondagmiddag ook meteen de eerste punten van het seizoen op. De hekkensluiter van de 3de klasse B legde Hilvaria over de knie: 4-3.

De thuisploeg kwam op achterstand door Nick Spitters, die een fout in de verdediging afstrafte. Maar NOAD rechtte de rug en sloeg na rust terug. Fraser scoorde tweemaal, waarvan éénmaal uit een strafschop, waar een rode kaart voor Bram Abrahamse aan voorafging. “Die rode kaart betekende de nekslag voor ons”, zei Hilvaria-trainer Niels Seuntjens, die Jeroen van Esch nog wel de 2-2 zag maken.

Maar na de 2-2 was het woord weer aan NOAD, dat via Martijn Moree en Papito Koeks uitliep naar 4-2. In de extra tijd maakte invaller Jesse van de Wal na een blunder van doelman van Roy Timmers nog de 4-3. “Maar dat doelpunt was slechts voor de statistieken”, zei Seuntjens. "Dit is geen beste prestatie, Hilvaria onwaardig.” Zijn collega Wim Pulles van NOAD was euforisch. “Er is niets lekkerder dan drie punten. Zeker na elf wedstrijden zonder zege. Hard werken loont.”