Volledig scherm
Foto ter illustratie © Rob Voss

Nooit Gedacht hoort dag van tevoren pas dat tegenstander Buitenveldert op wintersport is

AfgelastDe vrouwenploeg van Nooit Gedacht zou zondag tegen het tweede elftal van Buitenveldert spelen, maar die wedstrijd kon geen doorgang vinden. De reden? De Amsterdamse vrouwen staan momenteel met hun voeten in de sneeuw, want ze zijn op wintersport. 

De Geffense vrouwenploeg van Theo Bronts kreeg dat zaterdag pas te horen van de Amsterdamse tegenstander. Buitenveldert opperde nog om tijdens carnavalszondag het duel in te halen, maar daar gingen de Geffense vrouwen - uiteraard - niet op in. 

Bronts besloot om met zijn ploeg, die voor het eerst ooit uitkomt in de hoofdklasse, de zondagochtend te gebruiken voor een training, omdat de Hoofdstedelingen pas zo laat hadden doorgegeven dat ze niet zouden komen opdagen. 

KNVB

De KNVB zal binnenkort met een besluit komen of de wedstrijd nog wordt ingehaald. In het geval van ‘het niet op komen dagen van een elftal’ volgt er in ieder geval een boete. Omdat het een wedstrijd uit de A-categorie betreft zal er nog worden gekeken naar de reden van afwezigheid als het aankomt op het inhalen van het duel. Doorgaans is sneeuwpret geen geweldige reden om te verzaken.

Volledig scherm
Boetebeleid KNVB © KNVB

Verder gingen alle wedstrijden in het amateurvoetbal door. Zie hieronder de amateurvoetbalbytes van speelronde 17. 

  1. Kozakken Boys kan koploper IJsselmeervogels niet verrassen
    tweede divisie

    Kozakken Boys kan koploper IJsselmeer­vo­gels niet verrassen

    Kozakken Boys trof bij ranglijstaanvoerder IJsselmeervogels een aantal oude bekenden. Verdediger Sanny Monteiro, aanvoerder Gwaeron Stout en spits Ahmed el Azzouti keerden terug op sportpark De Zwaaier. Vorig seizoen waren ze trefzeker voor Kozakken Boys in het met 5-0 gewonnen duel met IJsselmeervogels. Deze keer trokken ze met de bezoekers aan het langste eind. De vereniging uit Spakenburg won voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer eens in Werkendam. De wedstrijd in de tweede divisie eindigde in 1-3.