Volledig scherm
De clubtenues van RKSV Oisterwijk, RKSV Taxandria en SV Nevelo (van links naar rechts). © Masja Vlaminckx

Oisterwijkse voetbalclubs stemmen definitief in met fusie: ‘Dit is een mooie dag voor het Oisterwijkse voetbal’

De oprichting van Trinitas Oisterwijk gaat definitief door. Maandagavond stemden de voetballers van Nevelo, RKSV Oisterwijk en Taxandria op een gelijktijdige algemene ledenvergadering in met de voetbalfusie.

Officieus was iedereen in Oisterwijk al lang akkoord met de oprichting van Trinitas Oisterwijk, maar de voetballers van de drie verenigingen hadden hun jawoord nog niet officieel gegeven. Echt spannend werd het niet of de fusieplannen eventueel nog in rook zouden opgaan. Nadat de besturen van de drie clubs hun leden op de hoogte hadden gebracht van de wijzigingsplannen op sportpark Den Donk, mochten de leden in hun kantines schriftelijk hun stem uitbrengen.

Bij RKSV Oisterwijk stemden alle aanwezigen in met de fusieplannen, bij Taxandria en Nevelo lag dit aantal op 93 procent, ruim genoeg voor een fusieakkoord. ,,Dit is een mooie dag voor het Oisterwijkse voetbal”, zei Taxandria-voorzitter Stephan van Sante in de kantine van de club, waarna er een applausje volgde.

Dit betekent dat de werkgroep fusie aan de slag kan met de oprichting van Trinitas Oisterwijk. Er komen onder meer extra velden en kleedkamers op sportpark Den Donk, waar alle teams van Trinitas Oisterwijk vanaf de start van het nieuwe seizoen 2019/2020 gaan spelen.