Volledig scherm
Melvin van Gestel © Peter van Gogh

OJC blijft steken op gelijkspel tegen Hoogland

AMATEURVOETBALIn en tegen Hoogland is het eerste finaleduel van OJC in een gelijkspel geëindigd. Het werd 2-2.

OJC-coach Mark Schenning kon aantreden met nagenoeg zijn sterkste opstelling. Enkel Steef Nieuwendaal ontbrak, terwijl Sam van Doremalen ten koste van Joeri Theunisse terugkeerde in de basiself.

Terwijl de fel spelende thuisploeg vooral gokte op snelle counters, probeerde OJC met combinatievoetbal gevaar te stichten. Waar Kay van den Boogaard na een paar minuten met een kopbal al dicht bij de openingstreffer was, gaf Vincent van Hoof na ruim een kwartier wel het goede voorbeeld. De centrale verdediger trof doel uit een rebound nadat Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins lelijk in de fout ging.

Halverwege de eerste helft was Roel van de Sande met een vrije trap op de bovenkant van de lat dichtbij een tweede Rosmalense treffer. OJC kwam kort na dat moment goed weg bij een gevaarlijke aanval van de thuisploeg en verdedigde vervolgens zonder al teveel moeite zijn voorsprong tot het rustsignaal.

Verdedigen

Waar OJC voor rust voetballend de betere was, werd het tijdens de tweede helft meer in de verdedigende stellingen gedrukt. Bovendien kreeg Hoogland een serie aardige mogelijkheden. Bart Tinus stond meerdere malen zijn mannetje, terwijl de lange sluitpost ook Hooglandse inzetten naast en over zag gaan.

Een kwartier voor tijd werd Tinus wél geklopt. Hoogland-spits Bas Wobbes werkte een lage voorzet tegen de touwen. De vele aanwezige fans van de thuisploeg werden steeds enthousiaster, totdat Kay van den Boogaard na een vlijmscherpe aanval de 1-2 binnen tikte. Toch bleef het daar niet bij. Uit een scrimmage werkte Bas Wobbes opnieuw binnen.

Stilgelegd

Die goal werd door enkele Hooglandse fans met het afsteken van vuurwerk gevierd. Daar was de arbiter van dienst niet van gediend, waarna het duel nog ruim tien minuten werd stilgelegd.

Na die onderbreking keerde de rust op het sportpark terug en werd er niet meer gescoord. OJC moet aankomende zondag dus nog flink aan de bak tijdens de return om handhaving definitief veilig te stellen. Voor eigen publiek trappen de Rosmalenaren af om 14.00.

Hoogland - OJC Rosmalen 2-2 (0-1). 17. Vincent van Hoof 0-1, 73. Bas Wobbes 1-1, 79. Kay van den Boogaard 1-2, 87. Bas Wobbes 2-2.

​OJC Rosmalen: Tinus; Van Gestel, Schapendonk, Van Hoof, Scholts; Wijkmans, Van Doremalen, Van de Sande; Meerveld (62. Moghal), Meeuwsen (85. Theunisse), Van den Boogaard (85. Habraken).