Volledig scherm
OJC Rosmalen op archiefbeeld © Peter van Gogh

OJC door naar finaleronde voor handhaving in de derde divisie na overwinning op Hoogeveen

nacompetitieNa de thee had OJC Rosmalen het moeilijk tegen Hoogeveen. Na een kopstoot en directe rode kaart voor de thuisploeg kreeg de ploeg uit Rosmalen grip op de wedstrijd. 

Hoogeveen - OJC Rosmalen 1-3 (1-1). 13. Wesley Meeuwsen 0-1, 32. Saber Hendriks 1-1 (pen.), 87. Joeri Theunisse 1-2, 90. Kay van den Boogaard 1-3. Rode kaart: 66. Mohamed Shakki (Hoogeveen).

Moment van de wedstrijd: OJC had het na rust behoorlijk lastig tegen Hoogeveen. De 2-1 voor de thuisploeg hing in de lucht. Totdat Hoogeveen-aanvaller Mohamed Shakki een kopstoot uitdeelde aan Diego Meerveld en daarvoor direct rood zag. Met een man meer kon OJC het karwei vervolgens simpel afmaken.

Bijzonderheid van de wedstrijd: OJC speelt in de finaleronde tegen zondaghoofdklasser Hoogland, dat de tweede periode in de zondag hoofdklasse A pakte. Komende donderdag speelt OJC in Hoogland het eerste duel. De return staat de zondag erop in Rosmalen gepland. ,,Hoogland is een vrij fysieke ploeg. We kunnen onze borst dus natmaken”, aldus OJC-coach Mark Schenning. 

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.