Volledig scherm
Kay Huygens was belangrijk voor OJC met zijn treffer. © Rene Nijhuis/Orange Pictures

OJC haalt meteen de eerste doelstelling

AMATEURVOETBALBeginnen met drie punten. OJC Rosmalen-trainer Willem Leushuis wilde het, zijn team deed het gisteren in de hoofdklasse zondag. Silvolde werd met 0-1 verslagen.

Het is alweer zeven seizoenen geleden dat de rood-zwarten in de hoofdklasse speelden. Ze werden kampioen en promoveerden naar de toenmalige Topklasse. Vorig seizoen degradeerde het team uit de derde divisie zondag. Veel spelers gingen weg. Een heleboel kwamen er bij, onder wie Jaoud Chraou en Ilias Zaimi.

,,Natuurlijk hebben we nu als doel om te promoveren. Dat zal alleen niet zo één, twee, drie gaan", zei OJC-trainer Willem Leushuis gisteren na de competitieopener tegen Silvolde. ,,We hebben veel jonge spelers, die erg moeten wennen aan de hoofdklasse. Na een wedstrijd of zeven, acht moeten we maar eens kijken hoe we er voor staan." Na de zege in Gelderland is het gevoel in ieder geval prima. ,,Het zat ook wel prima bij ons", zei Leushuis. ,,We wonnen in de voorbereiding bijvoorbeeld van Nemelaer en ASWH. We hebben negentien nieuwe spelers en zes nieuwe stafleden. Met een paar overwinningen wordt het teamproces snel versterkt."

,,Onze achterhoede en verdedigende middenvelders vormden een goed blok. Dat was heel positief", vervolgde Leushuis. Zo voorkwam Joep Lacquet met een belangrijke ingreep een treffer van de thuisploeg. Kay Huygens scoorde voor OJC. Dat deed hij na iets meer dan een halfuur spelen. ,,Steekballen waren het probleem", analyseerde Leushuis. ,,Met meer zorgvuldigheid hadden we vaker kunnen scoren."

De ploeg moest wennen aan de fysiek spelende tegenstander. OJC had volgens Leushuis 'totaal geen idee' wat zijn team moest verwachten. ,,We hadden alleen een duidelijke eerste doelstellingen dat was drie punten te pakken", zei de oefenmeester. Het team kreeg na de openingstreffer van Huygens diverse kansen om het duel op slot te gooien, maar verzuimde dat.

Al met al was de trainer tevreden met de overwinning. ,,En de wedstrijdmentaliteit was goed. We hebben geknokt tot het laatste moment."

OJC Rosmalen: Kanters; Habraken, Clout, Lacquet, Van Gestel; Ordu, Van de Sande, Kappen (57. Maric), Zaimi (61. Hisamatsu); Van den Boogaard, Huygens (80. Theunisse).

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.