Volledig scherm
IJsselmeervogels - Kozakken Boys 0-1 tweede divisie seizoen 2017/2018, Willem Leushuis © Beijn Rick

OJC kiest voor ervaren Leushuis (67) als nieuwe hoofdcoach

OJC RosmalenWillem Leushuis (67) zwaait komend seizoen de scepter bij OJC Rosmalen. De Eindhovenaar wordt op Sportpark De Groote Wielen de opvolger van Mark Schenning.

Met Leushuis haalt OJC een oefenmeester binnen met een schat aan ervaring. De oud-prof begon als assistent bij Willem II en was daarna eindverantwoordelijk bij achtereenvolgens Helmond Sport, FC Eindhoven, Kozakken Boys, IJsselmeervogels, HSV Hoek, ASWH, FC Breukelen, AFC, DVS’33 en weer IJsselmeervogels. 

Koeweit

Binnen het amateurvoetbal pakte Leushuis meerdere malen de titel. Daarnaast was hij ook nog een periode als trainer/coach actief in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit.

,,We zijn er trots op dat we Willem hebben weten te strikken. Hij weet als geen ander hoe het is om met jonge spelers te werken en paste wat dat betreft aan de profielschets die wij hadden gemaakt”, laat OJC-voorzitter Piet van der Plas met gepaste trots weten.

Op welk niveau Leushuis en OJC komend seizoen zullen uitkomen, is nog niet bekend. De Rosmalenaren zijn nog steeds in een felle strijd verwikkeld om degradatie naar de hoofdklasse te ontlopen. Aankomende zondag is een gelijkspel tegen JVC Cuijk voldoende om zich te plaatsen voor de nacompetitie.