Volledig scherm
Feestende OJC-spelers na een doelpunt tegen de profs van Sparta in het bekertoernooi twee jaar geleden. © ProShots

OJC op eigen complex tegen ADO Den Haag, met veel restricties

OJC Rosmalen kan op het eigen sportpark de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag spelen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de clubs, de gemeenten en politie. Het aanvangstijdstip van het duel op woensdag 26 september is vervroegd van 19.45 uur naar 17.00 uur.

,,Dat heeft niet alleen met de veiligheid te maken", aldus OJC-voorzitter Piet van der Plas, ,,maar ook met de verlichting. Die is onvoldoende voor een avondwedstrijd."

Uit veiligheidsoogpunt worden er wel de nodige maatregelen getroffen. Zo moeten de fans van eredivisionist ADO Den Haag met een buscombi afreizen naar Rosmalen. ,,We maken een soort uitvak bij het hoofdveld. De ADO-supporters komen via een eigen ingang naar binnen en we zorgen dat zij niet naar de kantine hoeven voor versnaperingen."

Alleen leden

Verder kunnen alleen leden van OJC kaartjes kopen voor het bekerduel. ,,En ieder lid mag één extra kaartje kopen, maar die mensen worden wel allemaal geregistreerd. De lijst met namen gaat vooraf naar de politie, die een screening zal uitvoeren." In het verleden waren er clashes tussen fans van FC Den Bosch en ADO Den Haag. Alle restricties moeten voorkomen dat deze bekerwedstrijd wordt aangegrepen om 'oude rekeningen te vereffenen', aldus Van der Plas.

De voorzitter denkt dat er maximaal 3.500 mensen aanwezig kunnen zijn bij het duel, maar verwacht er heel wat minder. ,,Drie jaar geleden speelden we ook voor de beker tegen Sparta, eveneens om 17.00 uur. Toen waren er 1.800 toeschouwers. We gaan nu ook van zo'n aantal uit." OJC verloor destijds pas na verlengingen van Sparta, met 3-4. 

Burgemeester

Van der Plas is blij dat het is gelukt om de wedstrijd op het eigen complex te houden. ,,Een alternatief was om uit te wijken naar de Vliert in Den Bosch. Maar het scenario om gewoon op ons eigen veld te spelen, had sterk onze voorkeur. We zijn blij dat de burgemeester en de politie dat mede mogelijk maken. Eens kijken of we voor een stuntje kunnen zorgen. Dat zou wel heel mooi zijn." 
OJC, dat uitkomt in de derde divisie, plaatste zich voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi door in de tweede voorronde Flevo Boys (na verlengingen) te verslaan: 4-1.