Volledig scherm
Uno Animo-VVSB © Wout Fassbender

OJC Rosmalen naar hoofdtoernooi KNVB-beker, Uno Animo, Dongen en Blauw Geel uitgeschakeld

OJC Rosmalen heeft het hoofdtoernooi van de KNVB-beker bereikt. In eigen huis werd Flevo Boys na verlenging verslagen (4-1). Uno Animo, Blauw Geel'38 en Dongen verloren hun wedstrijd en werden uitgeschakeld.

Na negentig minuten stond OJC Rosmalen op 1-1 tegen zaterdaghoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. In de daarop volgende verlenging trok de ploeg van Bas Gösgens het bekerduel naar zich toe. Wesley Meeuwsen tekende met een vlammend schot (onderkant lat) voor de luid bejubelde 2-1. In de laatste tien minuten voerden Jesse Dibbets en invaller Kevin van Kempen de score verder op. 

,,Het werd met een halfuur extra voetballen een behoorlijk zware pot. Op basis van karakter en individuele kwaliteit hebben we in de verlenging toegeslagen", vertelde doelpuntenmaker Jesse Dibbets enthousiast. Vervolgens denkt de Rosmalense middenvelder even hardop na over de loting van komende zaterdag. ,,Doe maar Ajax of Feyenoord uit. Dat zou werkelijk geweldig zijn."

Unicum

Voor Uno Animo was het spelen in de voorronde van de KNVB-beker al een unicum en daar bleef het ook bij voor de ploeg uit Loon op Zand. In eigen huis werd het woensdagavond 1-6 voor VVSB.

Op papier was het al een lastige opgave, VVSB haalde in 2016 nog de halve finales van het bekertoernooi. Woensdag stonden de bezoekers na twintig minuten al op een 2-0 voorsprong. Rick van Loon maakte voor de thuisploeg nog de 1-2, maar in de tweede helft kon VVSB uitlopen naar 1-6. 

Dongen verliest na strafschop

Ook Dongen is het niet gelukt het hoofdtoernooi van het bekertoernooi te bereiken. In Heemskerk verloor Dongen met 1-0 van ODIN’59.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Thom de Vries, die uit een penalty scoorde. In een verder weinig verheffende wedstrijd kreeg Dongen amper kansen. De ploeg van trainer Ruud Kaiser maakte eigenlijk geen aanspraak op een overwinning. 

Nipte nederlaag voor Blauw Geel'38

Op eigen veld slaagde Blauw Geel er in tegenstelling tot OJC niet in om zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker te kwalificeren. Zaterdaghoofdklasser Urk was met 0-1 te sterk. Achtereenvolgens lieten Sander Egmond, Joey Hellstern en Mustafa Güler na om de score te openen namens Blauw Geel. De bezoekers uit het welbekende vissersplaatsje sloegen een kwartier voor tijd uit een counter wel toe en bezegelden daarmee het lot van de Veghelaren.

  1. Van den Noort verliest vier doelpunten door uit competitie nemen SC Hoge Vucht, Be-Ready koploper af
    AMATEURVOETBAL

    Van den Noort verliest vier doelpunten door uit competitie nemen SC Hoge Vucht, Be-Ready koploper af

    De KNVB heeft vrijdag besloten om alle teams van SC Hoge Vucht uit de competitie te halen. Daardoor gaat het topscorersklassement van het Brabants Dagblad ook op de schop. Be-Ready-spits Robin van den Noort levert door het besluit van de bond vier doelpunten in. De ingrijpende straf voor Hoge Vught is volgens de voetbalbond gepast omdat zij niet verwachten dat de club op korte termijn zal veranderen. De Bredase vereniging heeft een maand de tijd om beroep aan te tekenen. Tijdens dit eventuele hoger beroep zal de straf niet worden opgeschort.