Volledig scherm
OJC - Rosmalen - Hoogland. Gedegradeerd met keeper Bart Tinus ~Melvin van Gestel. © Jan Verhoeven

OJC verliest van Hoogland en degradeert naar de hoofdklasse

Nacompetitie derde divisieIn een wedstrijd die bol stond van de spanning is OJC er niet in geslaagd om handhaving te bewerkstelligen. Op het eigen kunstgras verloren de Rosmalenaren met 2-3 van Hoogland.

OJC begon matig aan het allesbeslissende finaleduel en kwam halverwege de eerste helft ook op achterstand. Hoogland-aanvoerder Stijn Mossink glipte door de Rosmalense defensie en tikte koelbloedig raak: 0-1.

Het elftal van Mark Schenning moest aan de bak en stroopte zijn mouwen op. Vincent van Hoof was met een schot op de paal dicht bij de gelijkmaker. Vlak voor rust kon er wel gejuicht worden op Sportpark De Grootte wielen. Een bekeken balletje van Roel van de Sande kwam terecht bij Wesley Meeuwsen, die koel bleef en de 1-1 ruststand op het bord schoot.

Rebound

Gesterkt door zijn goede laatste kwartier voor rust ging OJC op zoek naar een voorsprong. En die kwam er kort na rust ook. Glenn Schapendonk kopte eerst van dichtbij op de lat, om vervolgens zijn eigen rebound binnen te schieten. Kort daarna werd een fraaie stift van Roel van de Sande ternauwernood uit het doel geranseld door de doelman van de bezoekers.

Waar een derde Rosmalense treffer in de lucht hing, kwamen de gasten toch op gelijke hoogte. Henk Baum kreeg alle gelegenheid om uit de draai de gelijkmaker binnen te schieten. Een kwartier voor tijd kreeg Hoogland opnieuw alle gelegenheid om doeltreffend af te werken. Een lage voorzet kwam terecht bij Lex Hienekamp, die de 2-3 noteerde.

Niet bij machte

OJC probeerde het vervolgens nog wel, maar was niet meer bij machte om terug te komen. Tot overmaat van ramp viel Glenn Schapendonk tien minuten voor tijd nog uit met een blessure en zag Tom Wijkmans zijn tweede geel. Wat een mooie middag had moeten worden voor OJC, werd er dus eentje met een desastreuze afloop.

OJC Rosmalen - Hoogland 2-3 (1-1). 26. Stijn Mossink 0-1, 43. Wesley Meeuwsen 1-1, 48. Glenn Schapendonk 2-1, 65. Henk Baum 2-2, 76. Lex Hienekamp 2-3. Rode kaart: 89. Tom Wijkmans (OJC Rosmalen).

OJC Rosmalen: Tinus, Van Gestel, Schapendonk, Habraken (78. Lacquet), Van Hoof; Wijkmans, Nieuwendaal (67. Theunisse), Van de Sande; Moghal (59. Dibbets), Meeuwsen, Van den Boogaard.