Volledig scherm
Links Robert Erven © roy lazet

Ollandia mist spelmaker Robert Erven: gestrand op vliegveld in China

Zondag 5cNa een vakantie in Nieuw-Zeeland zou Robert Erven weer meevoetballen tegen Tuldania. Dat feestje ging niet door. De spelmaker en goaltjesdief strandde op de terugweg op een Chinees vliegveld.

Ollandia – Tuldania 0-2 (0-1). 21. Pieter Abrahams 0-1, 60. Pieter Schellekens 0-2.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben afgelopen week met zijn allen getraind op vrije trappen, behalve Pieter Schellekens. Blijkbaar heeft hij die training niet nodig gehad”, aldus Mollen.

Ollandia kon wederom geen gebruik maken van spelmaker Robert Erven. De speler die dit seizoen al goed is voor 12 doelpunten, ging voor een aantal weken op vakantie naar Nieuw Zeeland. Erven zou er tegen Tuldania bij zijn maar doordat zijn vliegtuig 24 uur vertraging had kon hij niet meespelen in deze belangrijke wedstrijd en bleef vastzitten op zijn overstapplaats in China.

Bij Ollandia wil het de laatste weken maar niet lukken. De nummer twee van de ranglijst verloor dit keer met 0-2 van concurrent Tuldania. Door de nederlaag heeft het team van Van Engelen niet alles meer in eigen hand. ,,Wij moeten nu gaan jagen en hopen dat de concurrentie punten verspeeld.”

Moment van de wedstrijd: ,,Na de rake vrije trap van Pieter Schellekens was de wedstrijd beslist”, vond Tuldania-trainer Kees Mollen.

,,In de tweede helft gingen we op zoek naar de gelijkmaker. We kregen een grote kans op de 1-1 maar die vloog via de onderkant van de lat uit het doel. Daarna scoorde Tuldania de 0-2 en was het vertrouwen weg”, aldus Ollandia coach Bas van Engelen

EDN’56 – FC Drunen 4-0 (1-0). 39. Sander van Dijck 1-0, 73. Sander van Dijck 2-0, 81. Sander van Dijck 3-0, 82. Sander van Dijck 4-0. Rood: Rood: Kevin van Boxel en Edwin van Oosten (twee keer geel), beiden FC Drunen.

Moment van de wedstrijd: “We hebben te weinig kansen benut”, vond EDN’56-trainer Richard de Beer.

 ,,We hadden zo veel blessures, dat je jongens op moet stellen die niet goed op elkaar zijn ingespeeld”, zegt FC Drunen-trainer Ali Albayrak. ,,Daar heeft onze tegenstander goed van geprofiteerd.”.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Sander van Dijck scoort viermaal voor EDN’56.

Twee weken geleden ontmoetten beide ploegen elkaar ook. Toen won FC Drunen met 5-3.