Volledig scherm
Tim Waterink scoorde na ruim een halfuur voetballen het enige doelpunt voor OSS'20. (archieffoto) © BD / Peter van Huijkelom

Ongeslagen koploper OSS'20 dankt drie punten aan spits Tim Waterink

zondag derde divisieVan goed voetbal was tijdens de streekderby tussen Blauw Geel'38 en OSS’20 niet altijd sprake. Wel bleef het duel negentig minuten lang spannend. OSS’20-spits Tim Waterink maakte na ruim een halfuur de enige treffer, waardoor de bezoekers een 0-1 zege mee terug naar Oss namen.

De Veghelse thuisploeg startte sterk en slaagde erin om de lijstaanvoerder van de derde divisie zondag in de verdedigende stellingen te drukken. Uitgespeelde kansen bleven echter uit. Sander Egmond was met een vrije trap het dichtst bij succes. Zijn inzet verdween via de Osse muur op de paal.

Dat moment bleek een wake-upcall voor OSS’20, dat midweeks nog zeer aardig partij bood tegen stadsgenoot TOP Oss in het KNVB bekertoernooi. Van enige vermoeidheid was ook weinig te merken bij de Ossenaren, die halverwege de eerste helft het tempo omhoog gooiden en diverse goede mogelijkheden wisten te creëren. Eén daarvan leverde ook de openingstreffer op. Tim Waterink stond na een pass van Joep van de Rande vogelvrij en tikte de 0-1 beheerst over Blauw Geel'38-doelman Ralph Vos heen.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Blauw Geel'38 speelde in fases aardig positiespel, terwijl OSS’20 aan de bal wat slimmer en doortastender was. Ook gebeurde er wederom genoeg voor beide doelen. Zo verzuimde Bob Zonnenberg de Osse voorsprong te verdubbelen, waarna Martijn van Kessel namens de thuisploeg de lat raakte. Een slotoffensief van Blauw Geel'38 leverde vervolgens geen kansen meer op, terwijl OSS’20 een aantal keer slordig was in de omschakeling.

Dankzij zijn zesde competitiezege verstevigde OSS’20 zijn koppositie. De Ossenaren zijn bovendien al negen wedstrijden op rij ongeslagen en mogen inmiddels een serieuze titelkandidaat worden genoemd. Blauw Geel'38 bleef in de subtop van de Derde Divisie staan.

Blauw Geel'38 - OSS’20 0-1 (0-1). 33. Tim Waterink 0-1.