Volledig scherm
Ulysses op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

Opmars Ulysses ten einde: degradatie naar vierde klasse een feit

Zondag 3D (z2)Na twee seizoen achter elkaar te zijn gepromoveerd kwam er zondagmiddag een einde aan de opmars van Ulysses. De ploeg degradeerde naar de vierde klasse. 

Ulysses – Olympia 1-9 (1-4). 4. Okki van Dalen 0-1, 25. Douwe Zwaan 0-2, 34. Yunusa Jarju 1-2, 36. Douwe Zwaan 1-3, 43. Douwe Zwaan 1-4, 47. Freek Kerkhoff 1-5, 50. Freek Kerkhoff 1-6, 59. Ramon Bulkens 1-7, 65. Bas Janssen 1-8, 86. Douwe Zwaan 1-9

Moment van de wedstrijd: Yunusa Jarju leek de spanning nog even terug te brengen, maar Douwe Zwaan stelde persoonlijk orde op zaken en zorgde ervoor dat de wedstrijd eigenlijk voor rust al gespeeld was.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de nederlaag degradeerde Ulysse officieel naar de vierde klasse. Dit nadat ze de afgelopen twee seizoenen promoveerde

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.