Volledig scherm
Op videobeelden is te zien dat er in de spelerstunnel een opstootje ontstaat. © Kozakken Boys TV

Opstootje in spelerstunnel Kozakken Boys (video)

WERKENDAM - De emoties liepen na afloop van de wedstrijd tussen Kozakken Boys en Spakenburg hoog op. De druiven voor de bezoekers bleken zuur na de 4-3 nederlaag, tot stand gekomen in de slotminuten. Het leverde in de spelerstunnel een handgemeen op, waarbij een steward van de 'boys' was betrokken.

,,Die speler van Spakenburg (Niels Buitenhuis, red.) sloeg me keihard in m'n nek", aldus de aangeslagen vrijwilliger, die vervolgens op de aanval reageerde. Na het bestuderen van de beelden reageert Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij op het voorval. ,,Beelden liegen niet. Er was een woordenwisseling en opeens krijgt die steward een klap, waar hij op reageert. Daarna is de boel gelukkig snel gesust."

Beladen wedstrijd
De Goeij plaatst het gebeuren in perspectief. ,,Vooropgesteld, het is absoluut nooit goed als er klappen vallen. Wat mij dan irriteert is dat het op social media vervolgens helemaal uit z'n verband wordt getrokken. Kozakken Boys tegen Spakenburg is altijd beladen en daar zit een bepaalde spanning op. Door het scoreverloop kwam aan het einde van de wedstrijd heel veel emotie vrij. Zij maken gelijk, wij komen alsnog op voorsprong en de aanvoerder van Spakenburg krijgt een rode kaart. Dat is de vlam in de pan. Jammer dat hier de nadruk op ligt, want het was een fantastische wedstrijd."

Het is niet voor het eerst dat bij een treffen tussen beide clubs de gemoederen hoog oplopen. Vorig seizoen waren Toby Mulder en Wesley Pollemans als geblesseerde spelers van de Werkendammers slachtoffer van een aanval van supporters van de Spakenburgers, waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld.

Op de beelden is te zien hoe het na afloop van de wedstrijd misgaat.

Een waar spektakel op De Zwaaier. Kozakken Boys gaf in de blessuretijd een voorsprong uit handen, maar wist in de slotminuut nog met 4-3 te winnen van Spakenburg.