Volledig scherm
Gemert - OSS'20 © Bert Jansen

OSS’20 begint het seizoen met een overwinning

derde divisieOSS’20 heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen promovendus Gemert met 2-4 verslagen.

Het eerste half uur was voor de bezoekers. De ploeg van trainer Bertran Kreekels zette Gemert onder druk en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Toch sloeg Gemert na een half uur als eerst toe. Joop Daniels sprintte de zestien in en werd onderuit gehaald door een tegenstander, wat een penalty opleverde. Spits Thijs van Pol ging achter de bal staan en schoot de penalty rustig achter de doelman: 0-1.

Na rust greep Kreekels in bij zijn ploeg en bracht rechtsbuiten Joep van de Velden in. Dit bleek later een gouden wissel. Meteen na rust was het eerst spits Rob van Sonsbeek die de Osschenaren langszij bracht met een pientere kopbal: 1-1. Meteen daarna kwam er weer een antwoord van Gemert. Joost Habraken kwam na een mooie combinatie vrij in de zestien en verschalkte de doelman: 2-1.

Daarna was het het woord aan invaller Van de Velden. Hij maakte twee prachtige goals. De eerste schoof hij na een pirouette keurig in de onderhoek en de tweede was een schitterende lob over doelman Bono Barten: 2-3. In de slotfase probeerde Gemert nog te drukken, maar dat had weinig resultaat. Uiteindelijk maakte Rob van Sonsbeek nog zijn tweede voor OSS’20: 2-4.

Trainer Reinald Boeren baalde na afloop. ,,Vorig jaar gaven we soms ook dit soort goals weg, alleen dan zetten we daar meer doelpunten tegen over. Op dit niveautje hoger gaat dat niet meer.” Aan de andere kant was trainer Kreekels zeer tevreden. ,, We kwamen tot twee keer toe achter. Het is knap dat we mentaal dan zo sterk zijn om de wedstrijd nog om te kunnen draaien. Vorig jaar verloren we de eerste wedstrijd, deze keer winnen we. Dat hebben we alvast in de pocket.”

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.