OSS'20
Volledig scherm
OSS'20 © videostill

OSS’20 blijft dromen van tweede divisie en dient verzoek in bij de KNVB: ‘Hoop is er, maar realisme ook’

OSS’20 heeft de hoop op een plekje in de tweede divisie nog niet opgegeven. De ploeg die naast een zeker lijkende promotie greep door de coronacrisis heeft de KNVB een brief gestuurd met het verzoek om toch te kunnen promoveren.

Eerder deze week ontvingen alle amateurclubs een mail van de KNVB waarin de optie wordt gegeven ‘verzoek te doen om op een lager of hoger niveau uit te komen’. Het bestuur amateurvoetbal gaat deze verzoeken behandelen en beoordelen of hierdoor de belangen van andere verenigingen geschaad worden. Deze optie wordt mede geboden doordat er – zoals elk seizoen – veranderingen in de voetbalpiramide plaatsvinden. Clubs verdwijnen van een speeldag, teams willen vrijwillig degraderen of clubs fuseren. 

OSS'20 heeft van die optie gebruik gemaakt, bevestigt trainer Bertran Kreekels. Al acht hij de kans heel klein dat de KNVB het verzoek honoreert. ,,Of het een kans van slagen heeft, weet ik niet. Hoop is er wel, maar realisme ook. Die optie van de KNVB is vooral voor clubs uit het onderste segment, de lagere klassen. Er is geen club die verdwijnt uit de tweede divisie, hoor, dus wat dat betreft verandert onze situatie niet.”

De clubs dienen hun verzoek uiterlijk 1 juni in te dienen. OSS'20 had een voorsprong van 17 punten op de directe concurrent voor promotie en had de titel en promotie naar het hoogste amateurniveau binnen handbereik. De coronacrisis zette een streep door die mooie droom. 

Stand in de derde divisie
Volledig scherm
Stand in de derde divisie © VoetbalNederland