Volledig scherm
Archieffoto Blauw Geel’38 © ED / Peter van Huijkelom

OSS’20 en Blauw Geel’38 blijven foutloos in derde divisie

derde divisieTwee wedstrijden, zes punten. Dat zijn de uitstekende cijfers van OSS’20 en Blauw Geel’38. Beide ploegen wonnen ook hun tweede wedstrijd in de derde divisie.

OSS’20 was veel te sterk voor Jong ADO Den Haag, Blauw Geel’38 rekende af met Quick. 

OSS’20 boekte een knappe teamprestatie. Alle drie de aanvallers werden gewisseld en de vervangers deden het prima. Jos Peltzer maakte twee doelpunten en Joep van der Velden eentje. ,,Na de 2-0 was het geloof weg bij ADO Den Haag”, zei Bertran Kreekels, de trainer van OSS’20.

OSS’20 - Jong ADO Den Haag 5-0 (1-0). 19. Bob van Lith 1-0, 78. Jos Peltzer 2-0, 81. Tom Pijnenburg 3-0, 85. Jos Peltzer 4-0, 90. Joep van der Velden 5-0.

Blauw Geel’38

Blauw Geel’38 won voor het eerst in vier jaar tijd uit bij Quick in Den Haag. Blauw Geel’38-trainer Niels van Casteren: ,,Na dat eerste doelpunt namen wij het heft in handen en kwamen zij er niet meer aan te pas. “

Quick - Blauw Geel’38 0-2 (0-0). 54. Koen van der Zanden 0-1, 68. Ben van den Nieuwenhof 0-2.

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.