Volledig scherm
Joep Engelen baalt na het verlies tegen Quick Boys. © Orange Pictures

OSS’20 gekoppeld aan Rijnvogels in KNVB-Beker: ‘We kennen de route naar Katwijk’

OSS’20 heeft FC Rijnvogels gelood voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB-Beker. Het betreft een uitwedstrijd en dus mag de bus vanuit Oss weer naar Katwijk. 

Vorig seizoen strandde het sprookjesseizoen van OSS op brute wijze in Katwijk aan Zee. De promovendus speelde voor promotie naar de tweede divisie een tweeluik tegen Quick Boys, maar kwam als verliezer uit de strijd. 

,,We kennen de route naar Katwijk”, grapte OSS-coach Bertran Kreekels. FC Rijnvogels komt net als Quick Boys uit de badplaats. ,,Maar ik denk wel dat zij iets minder sterk zijn dan Quick Boys. Al blijft het lastig te zeggen. Als je je hele leven in het zondagvoetbal hebt gezeten, weet je niet zoveel van het zaterdagvoetbal. Dus je moet uitgaan van wat je weet over vorig seizoen, maar met de vele mutaties zegt dat ook niet zoveel.”

Wel heeft OSS'20 een duidelijk doel: het hoofdtoernooi bereiken. ,,Die doelstelling is helder. We moeten twee rondes overleven. Wat dat betreft is de tweede kwalificatieronde nog belangrijker, omdat het dan om een midweekse wedstrijd gaat in september." Het duel in Katwijk aan de Rijn staat waarschijnlijk gepland op zaterdag 17 augustus. OSS’20 start op 16 juli met de voorbereiding op het seizoen.