OSS’20-speler Joep Engelen staart in het gras. De promotie van de club uit Oss naar het hoogste amateurvoetbalniveau gaat niet door.
Volledig scherm
PREMIUM
OSS’20-speler Joep Engelen staart in het gras. De promotie van de club uit Oss naar het hoogste amateurvoetbalniveau gaat niet door. © Orange Pictures

OSS’20 loopt promotie mis ondanks voorsprong van 17 punten: ‘Deze keuze is niet te bevatten’

OSS’20 promoveert ondanks een voorsprong van zeventien punten niet naar de Tweede Divisie. Zo simpel als het klinkt, zo hard komt het aan. OSS-coach Bertran Kreekels en OSS-aanvoerder Tony de Groot klinken eensgezind in hun eerste antwoord: ‘Deze keuze is niet te bevatten’.

Liefkozend vergeleek de regio Oss amateurvoetbalclub OSS’20 de laatste competitieweken met Liverpool. Een enorme voorsprong in de competitie zou ervoor gaan zorgen dat de geel-blauwen voor het eerst promoveren naar de Tweede Divisie, het hoogste amateurvoetbalniveau van Nederland. Veertien punten voorsprong verzamelde de Osse ploeg op Jong ADO, en omdat zij als beloftenelftal niet kunnen promoveren is de voorsprong op nummer drie OFC zeventien punten. Leg dat puntenaantal naast dat van de koploper de Engelse Premier League (25 punten) en de bijnaam ‘het Liverpool van Brabant’ is snel gemaakt.