Volledig scherm
OSS‘20 op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

OSS’20 wint in eigen huis van ADO’20

Derde Divisie zondagOndanks de slechte ondergrond heeft OSS’20 zondag gewonnen van ADO’20. Door twee doelpunten na rust werd het 2-0. 

OSS’20 - ADO’20 2-0 (0-0). 60. Tony de Groot (pen.) 1-0, 87. Jos Peltzer 2-0. Bijz. 75. Donny Rijnink (ADO’20) mist pen.

Moment van de wedstrijd: Keeper Rick van der Leest pakt een kwartier voor tijd een strafschop van ADO’20. Donny Rijnink miste.

Bijzonderheid van de wedstrijd: OSS’20 moest op een hard en droog veld spelen. Trainer Bertran Kreekels had liever gezien dat er gesproeid werd en het veld beter bespeelbaar zou zijn.

Blauw Geel’38 - TEC 2-4 (1-2). 9. Serhat Koc 0-1, 25. Nick Hak 0-2, 34. Sander Egmond 1-2, 59. Nick Hak 1-3, 81. Sander Egmond 2-3, 90. Serhat Koc 2-4.

Moment van de wedstrijd: De grote kans van Joey Hellstern na 55 minuten spelen. Hij had de 2-2 binnen kunnen schieten, maar de keeper was hem net te snel af.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Blauw Geel’38 moet volgens trainer Niels van Casteren nu vier keer op rij winnen om zich nog rechtstreeks te handhaven in de derde divisie zondag 

OFC - OJC Rosmalen 3-2 (2-0). 23. Romano de Jonge 1-0, 45. Romano de Jonge 2-0, 47. Roel van de Sande 2-1, 50. Mike Brantjes 3-1, 54. Steef Nieuwendaal 3-2.

Volgens OJC-coach Mark Schenning speelde zijn elftal een wedstrijd met twee gezichten op bezoek bij subtopper OFC uit Oostzaan. ,,Tijdens de eerste helft hadden we de nodige moeite met het frivole spel van OFC, dat met veel bewegende mensen speelde. Na rust kwamen we een stuk beter voor de dag”, vertelde de oefenmeester. Na een razendsnelle aansluitingstreffer van Roel van de Sande moest OJC vanwege een dekkingsfout weer een marge van twee goals verschil goedmaken. Kort daarna verkleinde Steef Nieuwendaal de Rosmalense achterstand naar 3-2. Verder dan dat kwam OJC uiteindelijk niet meer. ,,Guus Habraken was in de slotfase nog dicht bij de 3-3, maar zijn kopbal miste wat richting”, zag Schenning vanaf de zijlijn. Tweede paasdag staat het volgende competitieduel van OJC alweer op het progamma. HSC’21 is op Sportpark De Groote Wielen de tegenstander.

HSC-Dongen 0-1 (0--1). 3. Thomas Schilders 0-1.

Moment van de wedstrijd: Thomas Schilders scoort 0-1 en bezorgt Dongen hiermee zeer belangrijke punten in de strijd om handhaving in de Derde Divisie.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.