Volledig scherm
© Thinkstock

OSS’20 wint nu wel in Katwijk en bekert verder

OSS’20 is door naar de tweede en laatste voorronde van de KNVB beker. De derdedivisionist versloeg zaterdaghoofdklasser FC Rijnvogels uit Katwijk aan den Rijn met 0-4.

Het was voor de Ossenaren de eerste officiële wedstrijd na het duel met Quick Boys uit Katwijk aan Zee in de nacompetitie. In dat tweeluik verloor de ploeg twee keer van de nieuwbakken tweededivisionist. Vandaag won OSS’20 dus wèl in Katwijk.

De gasten kwamen tegen FC Rijnvogels al vroeg op voorsprong. Rob van Sonsbeek maakte in de dertiende minuut de openingstreffer. Captain Tony de Groot zette drie minuten na rust op aangeven van Bob van Lith de 0-2 op het scorebord. Laatstgenoemde maakte iets meer dan een kwartier voor tijd ook nog 0-3. Invaller Brian Campman maakte een minuut voor tijd 0-4. De loting voor de tweede voorronde is eind augustus/begin september.

OSS’20-trainer Bertran Kreekels: ,,In de eerste helft waren we heel effectief met één kans en één goal. Na de 0-2 moesten zij komen en bleek het verschil in kwaliteit. Het had wel 0-8 kunnen worden. Na de 0-3 zat ik lekker op mijn stoeltje.”

OSS’20: Van der Leest; Van den Berg, Van de Rande, Engelen, Spierings; Zonnenberg, Geerts, Pijnenburg (70. Campman); Van Lith (75. Van der Velden), Van Sonsbeek, De Groot (70. Peltzer).