Jordy Zielschot of RKC Waalwijk
Volledig scherm
Jordy Zielschot of RKC Waalwijk © BSR/SOCCRATES

Oud-RKC-doelman Zielschot gaat aan de bak bij Blauw Geel’38

Jordy Zielschot (25) vervolgt zijn carrière bij Blauw Geel’38 uit Veghel. De Dongenaar komt in de zomer over van SteDoCo uit Hoornaar. De keeper stond tot de zomer van 2019 onder contract bij RKC Waalwijk. 

Zielschot speelde in zijn jeugd in de opleiding van Willem II, maar kwam niet verder dan het beloftenelftal. Na 47 wedstrijden in de derde divisie voor Dongen tekende hij in 2018 een contract bij RKC, maar toen die ploeg naar de eredivisie promoveerde was er geen plaats meer voor de keeper. Hij speelde twee wedstrijden voor RKC.

Dit seizoen stond Zielschot onder contract bij SteDoCo, maar vanwege zijn rol als tweede doelman besloot hij te vertrekken. 

Op de clubsite licht Zielschot zijn keuze voor Blauw Geel’38 toe: ,,Een zeer aansprekende vereniging die de laatste jaren diverse andere clubs is vooruitgestreefd. Ik heb als doelstelling om zo snel mogelijk binnen de club te integreren. Ik wil met Blauw Geel’38 de volgende stappen zetten. Ik hou van gezelligheid en ben daarbij ambitieus. Mijn sterke punten zijn: 1 op 1 en mijn reflexen.”

  1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
    PREMIUM
    AMATEURVOETBAL

    Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

    Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.