Volledig scherm
OVC’26 © Beeld Werkt

OVC’26 wint Tilburgse stadsderby van ZIGO

Zondag 3bDe stadsderby tussen OVC’26 en ZIGO is zondag in het voordeel van de thuisploeg beslist. De ploeg van trainer Rob van der Kaaij wist met 2-0 te winnen van stadsgenoot ZIGO.

OVC’26 - ZIGO 2-0 (1-0). 45+2. Shuburney Rosaria (pen.) 1-0, 52. Kees Visser 2-0.

Moment van de wedstrijd: OVC-aanvoerder Kenny Staps miste in de 21ste minuut een penalty. Rosaria had dat 25 minuten daarna wèl succes vanaf elf meter. ,,Die eerste was duidelijk een penalty, die tweede was twijfelachtig”, zei ZIGO-coach Ercument Metin.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Er vielen ‘maar’ twee goals. ,,Wij hadden voor rust met 5-0 voor kunnen staan, terwijl zij ook enkele kansen hebben gehad”, aldus OVC-trainer Rob van der Kaaij.

DESK - SCO 1-0 (1-0) 45. Freek van Eembergen 1-0.

Moment van de wedstrijd: ,,De uitslag doet vermoeden dat het spannend is geweest”, zegt DESK-trainer Tom Heijkoop. ,,Maar dat was niet het geval. We hadden wel tachtig procent balbezit.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de zege en doordat TSC niet voetbalde, heeft DESK een voorsprong van vier punten genomen op de Oosterhouters.

RWB - UVV’40 1-3 (1-2) 2. Justin van der Sanden 1-0, 19. Jonathan van Eerd 1-1, 37. Sjoerd den Dekker 1-2, 80. Jonathan van Eerd 1-3.

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben er een handje van om al snel tegen een doelpunt op te lopen”, zegt Bas Bruurmijn, voorzitter van RWB. ,,Deze keer was dat anders, maar het heeft ons echter niks opgeleverd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bruurmijn: ,,De scheidsrechter had twee rode kaarten kunnen trekken, eentje voor ons. Maar die hield die dus op zak.”

Waspik - Gilze 1-3 (1-2) 27. Rudy van Hoek 0-1, 29. Guido van den Hoven 1-1, 38. E.d 1-2, 90+2. 1-3.

Moment van de wedstrijd: De doelpunten van Gilze. ,,Er zat er niet eentje bij waar Gilze eigenlijk recht op had”, vond Waspik-trainer Eugène van der Heijden. ,,Een fout van de keeper, een heel ongelukkige eigen doelpunt en een bal die van richting wordt veranderd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Van dern Heijden. ,,We hebben goed gespeeld, na rust Gilze de duimschroeven aangedraaid. De beloning bleef uit. Dat is heel zuur.”