Volledig scherm
© William Hoogteyling

Overzicht donderdagwedstrijden: Heerewaarden verliest maar met 0-2: ‘Beste wedstrijd van het seizoen’

OverzichtOok op deze donderdagavond staan er genoeg wedstrijden ingepland voor de Brabantse voetbalteams. Heerewaarden presteerde voor zijn doen voortreffelijk door maar met 0-2 te verliezen. Alleen tegen Wadenoijen liep de vijfdeklasser met een betere prestatie van het veld dit seizoen. Toen werd er slechts met 2-1 verloren. 

Dit bericht wordt continu aangevuld: 

Eerste klasse C

FC Tilburg – SV TOP 1-2 (0-2) 35. Gijs Apeldoorn 0-1, 44. Stijn van den Broek 0-2, 80. Piet Adams 1-2

Moment van de wedstrijd: SV TOP-coach Chris van den Dungen was na afloop blij dat de drie punten mee naar Oss gingen. ,,Vijf minuten voor het einde mist FC Tilburg een enorme kans op de 2-2, als die erin was gegaan dan hadden we hoogst waarschijnlijk punten verspeeld hier.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: SV TOP had het in de tweede helft lastig tegen FC Tilburg. ,,Na rust kwam FC Tilburg fel uit de kleedkamer. Ze speelde echt degradatievoetbal. Wij hadden daar geen antwoord op en waren vooral aan de bal erg slordig. Desalniettemin ben ik wel tevreden, want mijn spelers hebben keihard gewerkt.”

Tweede klasse F

Hilvaria – Rood Wit Veldhoven 3-1 (1-0). 16. Sem Hendriks 1-0, 58. Joeri van Rijswijk 2-0, 76. 2-1, 83. Daan van de Wiel 3-1.

Moment van de wedstrijd: Een kwartier voor tijd liet Hilvaria-keeper Pepijn Ongenae de bal onder zijn voet doorschieten. Zo was het 2-1 en was de spanning terug.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Het was een matige pot van onze kant. Gelukkig pakken we drie punten en lijken we nu niet meer bezig te hoeven zijn met degradatie”, zei Hilvaria-trainer Henri van den Braak.

Derde klasse C

TGG – VCB 3-1 (2-1). 26. Marijn Kuijpers 1-0, 30. Koen Moerenhout 1-1, 39. Marijn Kuijpers 2-1, 83. Jordy Gutte 3-1.

Moment van de wedstrijd: Dat was volgens TGG-coach Ricardo Aguado de 3-1 van Jordy Gutte. ,,Die goal besliste het duel definitief. Al moet ik zeggen dat wij daarvoor al behoorlijk wat kansen hadden gemist.” Vlak voor rust komt TGG op 2-1 en die klap komt VCB niet meer te boven. ,,Het was sowieso een hele matige wedstrijd van onze kant”, zag VCB-trainer Frans van Helvoirt.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Zondag speelt VCB tegen directe concurrent RKDVC, die wedstrijd is een stuk belangrijker in de strijd tegen degradatie. ,,Hopelijk was dit een wake-up call voor iedereen en doen ze het een beetje rustig aan met Koningsdag”, zei van Helvoirt. Volgens Aguado is de druk er nu af bij TGG, dat niet meer hoeft te vrezen voor degradatie. ,,We kunnen het restant van de competitie lekker vrijuit blijven voetballen en we gaan proberen om in de reguliere competitie en de derde periode zo hoog mogelijk te eindigen.”

Nieuwkuijk - Zwaluw VFC 1-0 (0-0). 68. John van Dommelen 1-0.

Moment van de wedstrijd: ,,Nieuwkuijk heeft één keer op onze goal geschoten en die bal ging er nog in ook”, zo baalde Zwaluw VFC-coach John Laponder van de winnende treffer van John van Dommelen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het was voor beide teams een ‘do or die’ wedstrijd. Uiteindelijk pakte Nieuwkuijk drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. ,,We hebben onszelf nu weer wat meer lucht verschaft. Om eerlijk te zijn speelden we niet best, maar in andere wedstrijden hebben we te weinig gehad”, stelde Nieuwkuijk-coach Patrick Berkelmans.

Derde klasse D (Zuid I)

Sparta’25 – Spoordonkse Boys 2-0 (0-0). 70. 1-0, 90. 2-0.

Moment van de wedstrijd: Door de verdedigende tactiek van Spoordonkse Boys kwam koploper Sparta’25 er lang niet doorheen. Twintig minuten voor tijd werd uiteindelijk toch die goal gemaakt.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Spoordonkse Boys moet in de laatste paar wedstrijden nog iets proberen te forceren om degradatie te voorkomen.

Derde klasse D (Zuid II)

Nooit Gedacht – Boekel Sport 2-2 (2-0) 9. Michael van den Heuvel 1-0, 37. Eigen doelpunt 2-0, 80. Tim Schuijers 2-1, 90. Twan Merks 2-2.

Moment van de wedstrijd: Boekel Sport coach, Marc van de Ven, was maar wat blij dat Twan Merks in de laatste minuut nog voor de 2-2 tekende. ,,In de slotseconde krijgen we wat we verdienen. Nooit Gedacht maakte de kansen die ze kregen niet af en Twan Merks bezorgt ons met een vrije trap in de extra tijd nog een punt.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na een uur spelen moet Boekel Sport speler Sander Jonkers met een rode kaart van het veld en lijkt de wedstrijd gespeeld. Met tien man zet Boekel Sport een 2-0 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. ,,Het was een opmerkelijke rode kaart. Ik zag veel zwaardere overtredingen niet bestraft worden. Gelukkig hebben we nog een punt kunnen pakken”, besloot Van de Ven

Zijn collega aan de andere kant, Arno Methorst, was iets minder blij. ,,We hadden genoeg kansen op de 3-1, maar we speelden het niet uit. In de laatste minuut scoren ze nog en je wordt afgestraft op het missen van al die kansen. Onze grootste fout is geweest dat we te veel naar achter liepen terwijl we naar voren moesten voetballen.”

Vierde klasse F

SDO’39 – Vessem 1-1 (0-1). 4. 0-1, 43. Mike Gevers 1-1.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor rust scoorde Mike Gevers uit een mooie aanval. Het doelpunt kwam volledig uit de lucht vallen, want Vessem was de ploeg die kansen creëerde in de eerste helft.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks dat het onderin dicht bij elkaar staat, kijkt de ploeg van Niels Gevers vooral omhoog: ,,We zitten nu in een flow en blijven er gewoon in.”

HMVV – De Raven 1-1 (1-0). 37. Bram van Lint 1-0.

Moment van de wedstrijd: Ongeveer een kwartier voor tijd werd een doorgebroken speler van HMVV neergehaald. De scheidsrechter had al een aantal kaarten gegeven, maar in deze situatie hield rood op zak.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks dat HMVV een heel belangrijk punt pakte in de strijd tegen degradatie, overheerste bij leider Johan Luijten de teleurstelling: ,,De Raven steelt hier een punt.”

Vierde klasse H

VV Achates – Achilles Reek 2-0 (0-0)

Moment van de wedstrijd: ,,Aan het einde van de wedstrijd proberen we nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar dan valt de 2-0 en staan we voor het eerst in vijf wedstrijden met lege handen. Toch wil ik een compliment geven aan mijn spelers want ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn”, concludeerde Achilles Reek-coach Lenard Weber

Bijzonderheid van de wedstrijd: Lenard Weber was na afloop niet te spreken over de grensrechter van VV Achates ,,We speelden de hele wedstrijd zonder licht dus de laatste 25 minuten hebben we gewoon in het donker gespeeld. Mede hierdoor zag de scheids niet of het buitenspel was of niet en ging blind op de grensrechter van VV Achates af. Ik zeg het niet vaak, maar de grensrechter vlagde erg partijdig en het was tegen het onacceptabele aan.”

Vierde klasse I

DVG - Vorstenbossche Boys 4-0 (1-0). 36. Luuk van de Ven 1-0, 51. Bas van Houtum 2-0, 62. Bas van Houtum 3-0, 81. Martijn Caarls 4-0.

Moment van de wedstrijd: De eerste treffer van Bas van Houtum was een snoeiharde volley. ,,De keeper van Vorstenbossche Boys heeft die bal alleen maar gehoord volgens mij”, zag DVG-coach Hans Lathouwers. Vorstenbossche Boys coach, Ruud Fleskens, bleef tot de 1-0 hoop houden op een klein stuntje ,,Na de tweede treffer van DVG was het gedaan, we hebben terecht verloren van een betere tegenstander.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Lathouwers liet a-junior Michael Schoenmakers vanavond debuteren. ,,Die jongen heeft het uitstekend gedaan en had met een assist bovendien zijn aandeel in deze mooie zege”, vertelde Lathouwers op tevreden toon. Vorstenbossche Boys heeft drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de degradatiekraker tegen Herpinia. ,,We moeten er alles aan doen om in de vierde klasse te blijven en daarom moeten we met lef spelen in de laatste drie duels. Tegen DVG lieten we daar al wat van zien, maar verliezen we gewoon op kwaliteit.”

Vijfde klasse D

Heerewaarden - MOSA’14 0-2 (0-1). 23. Olaf Bosch 0-1, 61. Jesse van Nuland 0-2.

Moment van de wedstrijd: Pas vijf goals maakte het arme Heerewaarden dit seizoen. Tegen MOSA’14 uit Macharen was Sander van Doesburg dicht bij competitietreffer nummer zes. Zijn inzet raakte halverwege de tweede helft de paal. ,,Maar dat was niet de enige keer dat we het doel op een haar na misten”, zag Heerewaarden-coach Eugene Geenen vanaf de zijlijn. ,,We scoorden snel de 1-0 via Stan Koenders, dat was een uitstekend begin helaas hebben we het niet door kunnen zetten, want we waren erg onzuiver in de passing en afronding”, aldus MOSA-leider Nick van den Helm

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks het feit dat er voor de 21ste keer op rij werd verloren, vond Geenen dat zijn spelers prima voor de dag kwamen. ,,Dit was tot nu toe onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb een elftal gezien dat ervoor ging en gaandeweg het duel steeds meer druk kon uitoefenen op de helft van de tegenstander. Als we zo doorgaan dan gaan wij absoluut nog punten pakken.” In de tweede helft kreeg een speler van Heerewaarden een rode kaart. Tegen tien man voetbalde MOSA’14 niet veel beter. ,,Er kwam een extra plaats vrij waardoor iedereen nog meer voor eigen succes ging.”

Eerste klasse D (vrouwen)

NSVV FC Kunde – HVCH VR 3-0 (2-0).

Moment van de wedstrijd: HVCH-coach ,Robert Martens, zag zijn team sterk begin maar moest wel toezien hoe NSVV FC Kunde de wedstrijd in handen nam ,,In de eerste tien minuten speelden we uitstekend en hadden we misschien wel op voorsprong moeten komen. Dit doen we niet en na de eerste treffer van NSVV FC Kunde is het gedaan.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: HVCH coach Robert Martens gaf na afloop de complimenten aan zijn keepster. ,,Maud, de keeper van ons onder 19 team was mee en deed het uitstekend. Mede door een paar geweldige reddingen hield ze de schade beperkt.”