Volledig scherm
Wedstrijd SVA Papendorp tegen Halsteren op 7 oktober. © Ricardo Smit

Papendorp officieel uit hoofdklasse B gehaald, UDI'19 blijft 7de

Hoofdklasser SVA Papendorp is door de KNVB officieel uit de competitie genomen. Afgelopen weekend werd niet gespeeld tegen IFC, ook de week ervoor kwam de ploeg uit Utrecht niet opdagen. Voor UDI’19 heeft het schrappen van Papendorp geen gevolgen; de ploeg speelde nog niet tegen de Utrechters en hoefde dus geen punten in te leveren. De Udenaren blijven 7de staan.

De Utrechters hadden elke week moeite om genoeg spelers bij elkaar te krijgen; een optelsom van een serie dikke nederlagen met dubbele cijfers. Dat, en het gegeven dat financiële afspraken niet werden nagekomen, zorgde ervoor dat het moreel binnen de selectie al na een paar wedstrijden tot een dieptepunt was gezakt.

Periodetitels

Na het wegvallen van Papendorp bestaat de competitie nog uit 15 teams. De bond laat weten dat de tweede periode dan niet meer gaat over competitieronden 11 tot en met 20, maar over competitieronden 16 tot en met 30, waarin elk team 14 wedstrijden speelt. Periode 3 gaat dan niet meer over competitieronden 21 tot en met 30, maar wordt toegekend aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen.