Volledig scherm
10-06-2018: Voetbal: Wilhelmina 08 v Prinses Irene: WeertBlijdschap na de 1-2 door Martijn van Vught van rksv Prinses IrenePhotographer: Perry vd Leuvert © Perry van de Leuvert

Primeur voor Prinses Irene: promotie naar eerste klasse zonder te spelen

AmateurvoetbalTweedeklasser Prinses Irene uit Nistelrode is gepromoveerd naar de eerste klasse zonder daarvoor de finalewedstrijd te hebben moeten spelen. Daarover kreeg de ploeg van William van der Steen donderdagochtend bericht van de KNVB.

Eigenlijk stond zondag de wedstrijd bij Venlosche Boys op het programma. Bij winst tegen de ploeg uit Venlo zou Prinses Irene voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveren naar de eerste klasse. Omdat Jong De Graafschap uit de voetbalpiramide verdwijnt kwamen er plekken vrij in de hoofd- en eerste klasse. Door middel van loting is bepaald dat zowel Venlosche Boys als Prinses Irene komend seizoen uitkomt in de eerste klasse.

Venlosche Boys handhaaft zich door de uitspraak van de KNVB. Prinses Irene voetbalde sinds de oprichting in 1939 nooit hoger dan de tweede klasse.

Historische promotie

Speler Robin Walk noemt het een historische promotie. ,,We gaan voor het eerst in de clubhistorie in de eerste klasse spelen. De manier waarop is wel bizar. Er ging van alles door me heen toen ik het hoorde. We zouden in Venlo steun krijgen van vijf bussen vol supporters, dus aan de ene kant is het zonde dat het niet doorgaat. Aan de kant is en blijft het een finale die je ook had kunnen verliezen. Ondanks dat we er veel vertrouwen in hadden, er stond veel druk op en de spanning nam de laatste dagen toe. Nu kunnen we zondag zeker een mooi feestje bouwen. Voor heel Nistelrode en de trouwe achterban is dit schitterend.”

Quote

We hebben in ieder geval nu wel de tijd om de platte kar en de shirtjes te regelen

Robin Walk

Terechte promotie

Walk maakte samen met zijn zwager Koen Bollen aan het begin dit seizoen de overstap van UDI’19 naar Prinses Irene. ,,Je hoopt de club dan te kunnen helpen. Als je dan meteen promoveert naar de eerste klasse is dat geweldig. We hebben het als team samen gedaan. In het begin moesten we er nog in komen en hadden te maken met blessures. Daardoor hebben we punten laten liggen, maar na de winterstop ging het lopen en hebben we nog maar één keer verloren. Ik denk dat onze promotie terecht is, want we hebben er een heel seizoen hard voor gewerkt en misschien wel het beste voetbal gespeeld in de tweede klasse. Dankzij de technische staf zijn we een hecht collectief. Al blijft de manier waarop we promoveren bizar. We hebben in ieder geval nu wel de tijd om de platte kar en de shirtjes te regelen en gaan er een mooi feest van maken.”

De middenvelder keek ook al met vertrouwen naar komend seizoen. ,,We zijn een voetballende ploeg en denk dat dat gunstig is in de eerste klasse. Dit seizoen hebben we tegen een paar eersteklassers gespeeld, zo verloren we nipt van AWC, maar wonnen we van TOP. Gezien ons speltype kunnen we zeker mee in de eerste klasse. Al is het belangrijk dat we de boel fit houden.”