Glenn Simon
Volledig scherm
Glenn Simon © Marc Bolsius

Real Lunet-trainer Simon wil volgend seizoen een stuk rustiger slapen

Na een vervelende eerste seizoenshelft raakte tweedeklasser Real Lunet na de winterstop ouderwets op stoom. Trainer/coach Glenn Simon (48) wil de zaken vanaf nu anders aanpakken. ,,Ik wil meer beroep kunnen doen op eigen jeugd.”

Hoe kijk je terug op afgelopen seizoen, Glenn?

,,Met gemengde gevoelens. We kampten al vrij vroeg met een waslijst aan blessures. Het is niet niks wanneer je zes à zeven basisspelers moet missen. Mede door die vele afwezigen vielen de resultaten in de eerste paar maanden behoorlijk tegen. Halverwege december was vrijwel iedereen weer fit en begon de machine te draaien.”

Jullie laatste competitiewedstrijd op bezoek bij koploper Olympia’18 eindigde in een 0-2 zege.

,,En dat was in mijn ogen echt dikverdiend. Een paar competitiewedstrijden daarvoor hadden we op eigen veld nummer twee Berghem Sport al met 5-0 verslagen. Die hadden helemaal niets te vertellen. Voor ons waren die goede resultaten een bevestiging dat we met onze kwaliteiten van iedereen konden winnen.”

Waar zou de opmars van Real Lunet zijn geëindigd denk je?

,,Het gat met de bovenste ploegen was nog best groot, dus een titel zat er niet meer in. Maar met een complete selectie hadden we zeker een goede kans gemaakt op de derde periode. Daar ben ik van overtuigd.”

Komend seizoen dus weer vol goede moed op jacht naar de titel?

,,Real Lunet gaat altijd voor het hoogst haalbare, maar ik ga niet zomaar even roepen dat we kampioen moeten worden. Wel durf ik hardop uit te spreken dat deze club snel moet uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser. Daarnaast moet het draagvlak binnen Real Lunet breder worden.”

Wat bedoel je daar precies mee?

,,Ik roep al jaren dat er meer leden bij moeten komen. Het ziet ernaar uit dat we voor komend seizoen zeven nieuwe jeugdteams erbij krijgen. Dat is dus positief. Verder zal ons onder-23 elftal actief zijn op derde divisie niveau. Voor mij is dat ook prettig, want ik wil steeds meer jeugd in kunnen passen. Zo creëer je bovendien meer mogelijkheden voor het eerste elftal. Als we straks weer een waslijst aan blessures hebben dan zal ik waarschijnlijk een stuk rustiger slapen.”