juichende Rico de Laat die zijn 200ste competitiedoelpunt voor Helvoirt maakte
Volledig scherm
juichende Rico de Laat die zijn 200ste competitiedoelpunt voor Helvoirt maakte © Jan Verhoeven

Rico de Laat maakt 200ste en 201ste officiële treffer namens Helvoirt

Tweede klasseHet een heugelijk weekend voor Helvoirt-speler Rico de Laat. De aanvaller is een ware doelpuntenmachine. Dat bewees hij door zijn 200ste en 201ste doelpunt op te tekenen. 

Tweede klasse H

Helvoirt – Heeswijk 2-0 (1-0). 27. Rico de Laat 1-0, 61. Rico de Laat 2-0.

Helvoirt-trainer Henk van Hattum: “We hebben vandaag goed gespeeld en geen kans gegeven. Na rust hadden we de wedstrijd wel eerder moeten beslissen, maar onder anderen Menno (van Hattum) miste een grote kans op de derde goal.”

Heeswijk-assistenttrainer Niels van Helvoort. “Vooral na rust hebben we niets meer in te brengen. Helvoirt was steeds eerder bij de bal en bij ons ontbrak de felheid.”

Bijzonderheid: Rico de Laat scoorde vandaag zijn 200e én 201e competitiedoelpunt voor Helvoirt. Heeswijk-aanvoerder Tom Sleddens speelde vandaag zijn 250e wedstrijd voor de bezoekers.

Tweede klasse F

Sparta’25 – Beerse Boys 3-1 (1-1). 10. Ruud Willems (e.d.) 1-0, 40. Stijn van Heerbeek 1-1, 60. Rick van Heijnsbergen 2-1, 90+2. Daan van Heijnsbergen 3-1.

,,Als een ploeg elke week opnieuw een flinke dreun krijgt en telkens weet op te krabbelen, dam heb ik daar enorme bewondering voor”, zei Beerse-trainer Hans Staps, die voor de zevende keer op een rij verloor. Toch stelde hij: ,,Iedereen die neutraal durft te kijken, zegt dat achter deze wedstrijd een gelijkspel had moeten staan.”

In de tachtigste minuut van de wedstrijd miste Michiel Koot van Sparta’25 een strafschop bij een 2-1 stand. 

  1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
    PREMIUM
    AMATEURVOETBAL

    Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

    Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.