Volledig scherm
Gino Dix (rechts), hier op archiefbeeld maakte de 1-2 voor Real Lunet tegen SVSSS.

Riel met opgeheven hoofd uit bekertoernooi, pover Real Lunet verslikt zich in SVSSS

Riel - Gilze: 0-3. Vierdeklasser Riel moest dinsdagavond op eigen veld zijn meerdere erkennen in derdeklasser Gilze. De ploeg van Mathieu van der Steen bleef lang in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch capituleren: 0-3. Riel-coach Mathieu van der Steen zag naar eigen zeggen een bekerduel waarin de verschillen klein waren. ,,Voor rust kregen wij nog de beste kansen en hadden we eigenlijk ook op voorsprong moeten komen", zag Van der Steen vanaf de zijlijn.

Tijdens de tweede helft veranderde er volgens de Riel-coach niet veel aan het spelbeeld. Zijn spelers bleven dapper strijden, maar moesten na ruim een uur toezien hoe de bezoekers uit Gilze uit een messcherpe counter op voorsprong kwamen. ,,Kort daarna werden we wederom weggecounterd en stond het ineens 0-2. Omdat we tijdens de slotfase va banque gingen spelen kwam er meer ruimte achter de verdediging te liggen en maakte Gilze ook nog de 0-3", constateerde Van der Steen, die verder realistische taal sprak: ,,Gilze beschikte vanavond over meer voetballend vermogen en dat heeft het verschil gemaakt. Met opgeheven hoofd verlaten wij het bekertoernooi."

Real Lunet - SVSSS 1-2. Real Lunet-coach Glenn Simon zag naar eigen zeggen tijdens de warming-up al dat er bij zijn spelers geen volledige scherpte aanwezig was. Mede daardoor verloor derdeklasser Real Lunet op eigen veld met 1-2 van SVSSS uit Udenhout, dat eveneens in de derde klasse uitkomt. Simon kon zijn frustraties maar moeilijk verkroppen nadat uitschakeling in het bekertoernooi een feit was geworden. ,,Verliezen kan, maar dan is het wel de bedoeling dat je negentig minuten lang alles geeft. Dat was bij ons dus niet het geval", foeterde de Real Lunet-coach. De 0-1 ruststand was volgens Simon eveneens het gevolg van een gebrek aan wilskracht. ,,En dat heb ik de jongens tijdens de rust duidelijk gemaakt."

Die donderspeech van Simon kwam aan, want Real Lunet keerde een stuk gretiger terug uit de kleedkamer. ,,We konden de druk opvoeren en daardoor pakten we het initiatief. Wel misten we behoorlijk wat kansen", zag de Bossche oefenmeester. Uit een snelle tegenaanval vond tegenstander SVSSS halverwege de tweede helft wél het net. ,,Gino Dix scoorde vervolgens nog wel de 1-2, maar dat gebeurde pas in de laatste minuut. Ontzettend balen dat we nu al uit het bekertoernooi liggen, want ik had graag met Real Lunet hoge ogen willen gooien", zo besloot Simon in mineur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement