Volledig scherm
Drunen RKDVC op archiefbeeld © Beeld Werkt

RKDVC begint seizoen nogal ongelukkig met drie eigen doelpunten

Zondag 3cIn Den Bosch stond zondagmiddag de wedstrijd tussen CHC en RKDVC op het programma. RKDVC kende een ongelukkige middag. De bezoekers schoten tot driemaal toe in eigen doel. 

CHC - RKDVC 5-1 (2-1) 26. Tugsad Kali 0-1, 33. Kevin Kuiper 1-1, 45. Rik Lijbers 2-1 (ED), 59. Sander van Engelen (ED), 65. Mounir Hadouir 4-1, 73. Rik van Woerkom 5-1 (ED).

,,Het was een stugge tegenstander, hoewel de uitslag dat niet doet vermoeden”, stelde Younes Hadouir, speler van CHC. ,,We hebben flink wat geluk gehad met de doelpunten van RKDVC.”

Bijzonder was dat de Drunense bezoeker tot drie keer toe een bal in het eigen doel wist te werken. De verslagenheid was met enige regelmaat van het gezicht van de bezoekers af te lezen.  

,,We namen een voorsprong, maar tankten daar geen zelfvertrouwen uit”, vond RKDVC-trainer Edwin van Wijk. ,,Die achterstand was voor CHC het seizoen om nog mee gast te geven, daardoor raakten we van de leg. Een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel had ons al moeten waarschuwen, niet dus.”

Zwaluw VFC - FC Engelen 3-2 (2-1). 9. Otis Lalihatu 1-0, 19. Martin de Laat 2-0, 31. Dylan Domingues 2-1, 63. Tommy Kreté 3-1, 70. Luca Schrier 3-2. Rode kaart: 75. Mateo Malbasic (Zwaluw VFC).

Zowel Zwaluw-coach John Laponder als FC Engelen-coach Anthony Lurling vonden de directe rode kaart voor Zwaluw-middenvelder Mateo Malbasic te zwaar gestraft. ,,Ik denk persoonlijk dat hij met die rode kaart iets recht wilde zetten, want enkele minuten voor dat moment werd onze keeper bijna doormidden geschopt.” Laponder was om meerdere redenen blij met de drie punten. ,,De laatste vier keer hebben we verloren van FC Engelen, dus het is mooi dat we nu winnen. En fijn dat we om 14.00 uur konden beginnen, want zo kon iedereen gewoon naar PSV - Ajax kijken.”

ODC - DVG 2-0 (1-0). 28. Joep van der Meijden 1-0, 84. Yassine Rouadi 2-0.

In Boxtel stond er sinds een aantal jaar weer de derby tussen ODC en DVG op het programma. ,,Dit soort wedstrijden zijn voor ons uiteraard erg mooi om te spelen. Daar doe je het voor”, vertelde DVG-coach Hans Lathouwers. De gasten uit Liempde konden het in de praktijk in voetballend opzicht niet bolwerken tegen de Tricolores. ,,Het was een echte derby, met veel duels en strijd. Uiteindelijk hebben we denk ik verdiend gewonnen. Al duurde het iets te lang voordat de bevrijdende 2-0 viel”, aldus ODC-coach Carlo Vorstenbosch.

Baardwijk - BVV 4-3 (1-2). 2. Wesley Hamminga 0-1, 4. Rob van Ravenstein 1-1 (pen.), 32. Dylano Dekker 1-2, 54. Ilias Sadqi 1-3 (pen.), 60. Max van der Aa 2-3, 76. Luuk Koolen 3-3, 90+2. Rob van Ravenstein 4-3. Rode kaart: 66. Nawien Ramlal (BVV) 2x geel.

BVV-coach Peter Burg was na afloop van de seizoensouverture met Baardwijk een behoorlijke tijd niet te genieten. ,,We stonden met 1-3 voor en er was echt niks aan de hand. Totdat Nawien zijn tweede geel pakte omdat hij een aanval van Baardwijk eruit wilde halen. Had die jongen dan gewoon laten lopen denk ik dan”, baalde Burg. De oud-prof moest vervolgens lijdzaam toezien hoe het duel in Waalwijk in de extra tijd verloren ging. ,,Ongelofelijk. We hebben drie van de vier tegengoals zomaar weggegeven.”

Twee minuten na het wegzenden van een speler van BVV begaat Max van der Aa een overtreding na een vlijmscherpe counter van de Bosschenaren. De strafschop werd benut: 1-3. Dezelfde Van der Aa gaf de thuisclub de hoop dat er zeker nog wat te halen viel. En dat betaalde zich uit. Niet met één, met drie punten.

DSC - Haarsteeg 3-1 (1-0). 25. Ton Burg 1-0, 66. ick van de Griendt 1-1 (pen.), 76. Bas Vos 2-1, 82. Jordi de Wit 3-1.

Promovendus DSC is goed aan het seizoen begonnen. Tot tevredenheid van trainer/coach Roland Timmermans: ,,Over negentig minuten gezien was deze overwinning ook verdiend. Lekker om meteen met drie punten te beginnen.”

DSC miste bij de stand 1-0 een strafschop. De bal vloog over het doel. In de voorbereiding won Haarsteeg nagenoeg alle wedstrijden, twee keer werd gelijkgespeeld. Maar in de allereerste wedstrijd voor de punten kwam de nieuwe trainer Ercumet Metin zonder punten thuis. ,,We hebben gewoonweg ons niveau niet gehaald.”

Trinitas Oisterwijk - TGG 2-2 (0-1). 12. Jordy Gutte 0-1, 49. Jordy Gutte 0-2, 54. Rens van Lissum 1-2, 76. Lucas Mallens 2-2. 

TGG gaat de boeken in als de eerste tegenstander in competitieverband van Trinitas Oisterwijk. ,,Leuk om zo’n wedstrijd te spelen met behoorlijk wat publiek. Van de andere kant wisten we dat Trinitas extra gas zou geven. Die wilden de eerste wedstrijd van hun clubhistorie natuurlijk niet verliezen. Wat dat betreft ben ik blij dat we niet verloren hebben, alhoewel we nog met 0-2 voor hebben gestaan”, concludeerde TGG-coach Ricardo Aguado. 

Trinitas-trainer Pierre van Berkel was trots op de veerkracht die zijn ploeg liet zien. ,,We vergaten op voorsprong te komen. Als dat gebeurt was, hadden we misschien wel gewonnen. Daarbij misten we ook de nodige kansen, want als je tegen TGG - wat een lastige ploeg is - 0-2 achter komt, is dat gewoon lastig.” Daar waar Oisterwijk en Taxandria, dat samen met Nevelo dus Trinitas is geworden, vooral achteruit voetbalden, probeert dit elftal van Van Berkel vooruit te spelen. ,,Dat is soms nog even wennen en dan kan je tegen een vervelende tegengoal aanlopen.”

Het bijzondere aan de wedstrijd was ongeveer na een halfuur spelen. Dennis van Berkel miste namens Trinitas een strafschop. ,,Toen hadden wij al voor moeten staan”, aldus Pierre van Berkel. 

Vlijmense Boys – Nieuwkuijk 3-3 (3-0) 12. Nick Pijnenburg 1-0, 37. Djemal Arikan 2-0, 40. Peti Lutgens 3-0, 55. Max Raijmakers 3-1, 88. Mitchel Fitters 3-2, 90+5. Mitchel Fitters 3-3. Bijzonderheid: bij de stand 3-2 miste Demal Arikan een strafschop, doelman Reno van Engelen stopte de bal.

Een fantastische derby, waarin alles op en aan zat. Bij de rust had Vlijmense Boys in de omschakeling tot drie keer toegeslagen. Voor Max Raijmakers, die na ellenlang blessureleed weer zijn rentree maakte bij de Kuijk, leek het erop dat hij genoegen moest nemen met een nederlaag. Maar zijn doelpunt én een gestopte pingel liet de hoop op een puntje levend. Toen Raijmakers werd vervangen, ontpopte Mitchel Fitters zich tot een goudhaantje. Met twee treffers bezorgde hij Kuijk alsnog een punt.