Volledig scherm
Ron Timmers © JOHAN WOUTERS

Ron Timmers gaat VV Dongen per direct combineren met Capelle

Ron Timmers krijgt het druk de komende maanden. De trainer combineert zijn werk bij VV Dongen namelijk per direct met het hoofdtrainerschap bij zaterdag-derdedivisionist vv Capelle. Vanaf volgend seizoen focust de Zwijndrechtenaar zich volledig op Capelle.

Bij Capelle neemt Timmers per direct de taken over van Winand van Loon, die eigenlijk het seizoen zou afmaken in Capelle. ,,Eigenlijk hadden we afgesproken dat ik na dit seizoen zou starten bij de club, maar ze hadden geen geschikte kandidaat om Winand per direct op te volgen. Na overleg heb ik besloten om zijn taken per direct over te nemen", zegt Timmers.

Niet makkelijk

De trainer benadrukt dat zijn werk bij Dongen, waar hij na dit seizoen vertrekt, niet mag lijden onder zijn plotselinge dubbelfunctie. ,,In het restant van het seizoen blijf ik op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag mijn uiterste best doen bij Dongen. Met Capelle gaan we voortaan op maandag en woensdag trainen en op zaterdag spelen we onze duels", zo legt Timmers uit. De oefenmeester geeft toe dat het combineren van twee clubs niet makkelijk is. ,,Het wordt druk, maar ik denk wel dat het te doen is, anders had ik deze beslissing niet genomen."

Zaterdagvoetbal

Met Dongen staat Timmers op een keurige achtste plaats. Bij zijn andere club die actief is in die andere Derde Divisie, staan de zaken er minder florissant voor. Capelle staat zestiende en vecht tegen degradatie. Zaterdag neemt Timmers al plaats op de bank tegen Jong FC Groningen. ,,Ik hoop dat we ons kunnen handhaven, want volgend jaar train ik deze club ook. Waarom ik voor Capelle heb gekozen? Ik wilde graag weer in het zaterdagvoetbal gaan werken. Hierdoor heb ik vanaf volgend jaar een dagje vrij op zondag. Maar de komende maanden krijg ik het nog even behoorlijk druk", aldus Timmers.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement