Volledig scherm
Almkerk - GRC 14, archief. © Jan Noorlandt

Rood GRC 14 wint wel, Almkerk speelt zich veilig

zaterdag 1COndanks twee rode kaarten won GRC 14 wel met 3-1 van WNC. Daardoor kan de ploeg van trainer Piet de Kruijf zich volgende week uit bij LRC op eigen kracht veilig spelen. De voorsprong op VVGZ is één punt.

GRC 14 - WNC 3-1 (1-0). 30. Michael van den Oever 1-0, 74. Samed Köksal 2-0, 89. René van Soelen 2-1, 90+4. Sem van der Stelt 3-1. Rode kaart: 50. Michael van den Oever (GRC 14, twee keer geel) en Dennis van Es (GRC 14).

Moment van de wedstrijd: ,,We zijn dolgelukkig. We kunnen nu helemaal op eigen kracht eersteklasser blijven”, aldus een dolgelukkige GRC 14-trainer Piet de Kruif.

,,We hebben veel kansen gemist. Het zat ook niet mee. Paal en lat en een goal afgekeurd. Maar goed: de kansen op de periode hebben we nog steeds in eigen hand”, vond WNC-trainer Cor Prein.

Bijzonderheid van de wedstrijd: GRC 14 is nu in de veilige zone beland. WNC blijft kans houden op de derde periode.

VVGZ - Almkerk 0-2 (0-1).16. Remco den Besten 0-1, 90. Johnny Wilhelm 0-2.

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben wel erg veel verdedigd. VVGZ moest natuurlijk”, aldus Almkerk-trainer Robert Roest.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We zijn eersteklasser gebleven. Almkerk wil dat structureel ook blijven. Ik denk dat er in het team nog rek zit”, stelde Roest die na dit seizoen afscheid neemt en trainer wordt van Victoria Soest.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.