Volledig scherm
RWB heeft zaterdagmiddag op hoofdveld van WSC in de finale tegen Baardwijk de Waalwijk Cup gepakt. © Kees Klijn

RWB wint na strafschoppenserie Waalwijk Cup

WAALWIJK – RWB heeft zaterdagmiddag op hoofdveld van WSC in de finale tegen Baardwijk de Waalwijk Cup gepakt. Na 35 minuten was het 1-1; in de daaropvolgende strafschoppenserie mikte de ploeg uit Besoyen net iets beter raak.

Opvallend was dat ook Haarsteeg meedeed, een club uit de gemeente Heusden. “De voorgaande drie jaar waren er maar zeven ploegen, omdat The White Boys ertussenuit viel. Daardoor moesten de poule van drie dubbele wedstrijden worden gespeeld. Dat vonden we te veel van het goede”, zegt Ton Elings, een van organisatoren. “We hadden RKDVC willen vragen, maar die had een eigen toernooi. Ook DESK viel af, dat deed aan het toernooi in Drunen mee. Met Haarsteeg hebben we een goede band. De trainer (Norbert Rebsch red.) heeft bij WSC gevoetbald.”

Volgend jaar is The White Boys aan de beurt om de Waalwijk Cup op touw te zetten. Dat wil de kleine club uit Waspik, die niet meer met een standaardelftal aan de competitie meedoet, heel graag doen, weet Elings. “Dat snap ik ook wel, want als organiserende vereniging wordt je er een stuk beter van. Vrijdag hadden we zeker twaalfhonderd mensen hier, nu zo’n vijfhonderd. We hebben een prima omzet gedraaid.”