Volledig scherm
RWB op archiefbeeld © Beeld Werkt

RWB zet monsterscore neer en pakt koppositie

Zondag 4cRWB is ijzersterk aan het seizoen begonnen. Ook tegen SAB trok het die lijn door. Het won met overtuigende cijfers. Het werd 7-2. 

RWB – SAB 7-2 (4-2) 1. 0-1, 24. Michael Rosenbrand 1-1, 26. Bram van Iersel 2-1, 27. Alex Huijps 3-1, 39. Serhan Eyupoglu 4-1, 42. 4-2, 59. Serhan Eyupoglu 5-2, 61. Serhan Eyupoglu 6-2, 65. Kevin Remie 7-2.

Sinds RWB dit seizoen Voetbal TV heeft, maakt trainer Larry van Ommen er dankbaar gebruik van. Zo volgde hij zaterdag tijdens een verjaardagsfeestje zo’n tachtig minuten de verrichtingen van de A1. ,,Twee spelers trainen bij mij, vandaar.” En net als vorige week gaat de Waalwijker alle doelpunten eruit filteren om die beelden door te sturen naar de spelers. ,,Misschien heb ik het niet zo druk, door de regen is die camera waarschijnlijk behoorlijk beslagen.” Maar, zo weet hij weet. Beter een camera die is beslagen dan een RWB dat is verslagen. ,,We gaan aan kop, mooi hoor.”

Waspik – DIA 1-2 (0-1) 13. De Bont 0-1, 48. Coen Roksnoer 1-1, 55. Van Burik 1-2. Bijzonderheid: in de 30e minuut miste Bob Leijtens een strafschop voor Waspik.

Een zure nederlaag voor de thuisclub. Te wijten aan Jari van Aard. ,,Die jongen deed het heel goed in het doel van DIA”, zag Waspik-trainer Eugène van der Heijden. ,,Hij was een sta-in-de weg. Zelfs een strafschop pakte hij, terwijl Bob Leijtens zulke klussen meestal klaart. De bal wilde er gewoonweg niet in.” Ook bitter: de winnende goal van de gasten. ,,Bij een hoekschop glipte die bal tussen de benen van een verdediger van ons, die bij de eerste paal stond. Knullig, maar het overkomt je.”

Berkdijk - Dussense Boys 0-8 (0-5) 28. Lars Branderhorst 0-1, 28. Lars Branderhorst 0-2, 34. Jordy Oudenrijn 0-3, 37. André Segeren 0-4, 45. André Segeren 0-5, 52. Harry Sassen 0-6, 59. Harry Sassen 0-7, 84. Harry Sassen 0-8.

In een sportieve wedstrijd domineerde Dussense Boys vanaf de eerste minuut. Met prima combinaties werd doelman Davy Peijnenburg, die voor Berkdijk zijn eerste officiële competitiewedstrijd keepte, onder vuur genomen. De jonge doelwacht weerde zich kranig, aan hem was het te danken dat de Boys de dubbele cijfers niet haalden. Opmerkelijk was dat scheidsrechter rond de 75ste minuut naar de kleedkamer liep, hij liet de spelers staan. ,,Kennelijk was hij het gemekker van twee spelers, eentje van ons en eentje van Berkdijk zat”, had Eric van Genderen, trainer van Dussense Boys, van de arbiter vernomen. Na vijf minuten keerde hij terug en werd het sportieve duel uitgespeeld.