Volledig scherm
Feestje Tim Saaman (hoog) heeft zijn 2e doelpunt gescoord © Peter van der Waal

Saaman naast Koenen op plek 1 in de Zilveren Schoen

Zilveren SchoenMet de hamstringblessure van Rémon Koenen zat het er al een tijdje aan te komen totdat hij werd geëvenaard. Zaterdag kwam ook Tim Saaman op een seizoenstotaal van 8 doelpunten en dus wordt de koppositie in het topscorersklassement van het Brabants Dagblad nu gedeeld door twee spelers. 

Saaman was eenmaal trefzeker tegen Tricht, waar zijn ploeg Woudrichem met 1-4 won. Jos Peltzer staat met 7 doelpunten nog altijd op het podium. De landelijke competities hadden dit weekend geen speelronde en dus had de OSS’20-aanvaller ook geen kans om zijn doelpuntentotaal op te schroeven.

Spierings

Hattrick-fenomeen Luc Spierings had de kans wel om wat aan zijn doelpuntenmoyenne te doen. De Jong Brabant-spits baarde opzien door in de eerste twee wedstrijden van het seizoen twee hattrick op zijn naam te schrijven. Tegen Audacia maakte Jong Brabant 6 goals (4-6 winst), waarvan er 2 van de makelarij van Spierings waren. Daarmee ziet Spierings zichzelf terug op plek vier met 9 doelpunten. Doelpunten in de derde en vierde klasse tellen minder zwaar. 

Dat weet ook doelpuntenmachine Joeri Cuppen. Het is bij Festilent vaak niet eens nodig om te vragen wie er gescoord heeft, want de naam van Cuppen kan je altijd wel invullen. Tegen VIOS’38 nam hij 2 van de 6 doelpunten van Festilent voor zijn rekening en daarmee staat hij nu op plek vijf. Daar staat hij samen met een Nieuwkuijk-speler. Volgens Nieuwkuijk-coach Corné Verhoeven was het zondag geen Max-show bij Nieuwkuijk-DSC, maar hoe kan je dat zeggen als Max Raijmakers voor alle vier de goals zorgde van zijn ploeg. De Kuijk-speler sukkelde twee jaar lang met blessures, maar is nu terug en laat dat zien. Zijn doelpuntentotaal staat tot nu toe op acht.

Plek zeven wordt gedeeld door Soufiane Bakkali, Kevin van Esch en Anwar Tuithof. Van die drie wist alleen laatstgenoemde dit weekend te scoren. Tuithof had daar minder dan een minuut voor nodig. Toen lag de bal al in het netje van Brabantia uit Eindhoven. Uiteindelijk won zijn TOP met 4-3.

Langstraat-fenomenen

Plek tien wordt gedeeld door twee iconen uit het Langstraat-gebied. Kevin Remie (RWB), Max Raijmakers (Nieuwkuijk) en Harry Sassen (Dussense Boys) delen deze plek en complementeren daarmee de top tien. Remie kwam zondag te laat bij de club uit Waalwijk en moest daarom op de bank beginnen. Geen probleem voor het doelpuntenfenomeen: als invaller was hij alsnog tweemaal trefzeker. Last but not least: Harry Sassen. Dussense Boys liep dan wel tegen een 3-1 nederlaag aan bij WDS’19, maar Sassen maakte alsnog de enige Dussense treffer. 

Over bekende namen die scoren gesproken: ook Zilveren Schoen-winnaar Younes Hadouir heeft zijn eerste doelpunt van het seizoen te pakken. Of hij er net zoveel gaat maken als vorig jaar is nog maar de vraag. Misschien geeft hij wel al zijn goals af aan zijn broertje Mounir, die staat inmiddels al op zes doelpunten.